advertentie Banner SNLR.nl

Leerlingen TBL naar Nepal om wees- en straatkinderen te helpen

Acht leerlingen van het Titus Brandsmalyceum, onderdeel van Het Hooghuis, lopen volgend jaar april een zesdaagse tocht door de Himalaya voor het goede doel.

Foto: MyQuest/Facebook

Onder begeleiding van docent levensbeschouwing Joost van der Meulen nemen zij deel aan de zesdaagse QuestTrek van de organisatie MyQuest. Met deze actie steunen ze Mountain Child Care, een stichting die weeskinderen en voormalig straatjongeren hulp en ondersteuning biedt.

Met de QuestTrek wil Mountain Child Care wees- en straatjongeren het goede pad op helpen. Nederlandse jongeren worden hierbij intensief betrokken. Het principe van werken aan je eigen ontwikkeling en daarmee anderen in staat stellen om dat ook te doen, is onderdeel geworden van MyQuest.

Om genoeg geld te verdienen voor de reis houden de leerlingen op zondag 15 december een kunstveiling in De Binnehof van het TBL aan de Molenstraat in Oss. Werken van regionale kunstenaars en leerlingen van het Hooghuis worden daar geveild. De veiling vindt plaats van 14.30 tot 16.30 uur.