advertentie Banner SNLR.nl

Leerlingen Udens College testen nieuwe gezondheidsapp

Ruim 300 vmbo-leerlingen van het Udens College testen de komende drie maanden een nieuwe app van de TU in Eindhoven. Het gaat om de gezondheidsapp GameBus die leerlingen motiveert gezond te leven. 

De studenten hebben samen met de onderzoekers challenges bedacht die uitgevoerd kunnen worden in Uden. Vrijdag installeerden de leerlingen de app en gingen ze de uitdaging aan tegen zichzelf, de docent en hun klas. Voor de aftrap van het project waren ook wat grotere uitdagingen voorbereid. Zo konden leerlingen een kijkje nemen bij een rookrobot of alcoholbril bij de GGD, een gezonde smoothie maken in het wijkgebouw, of 'digitaal' tikkertje doen. 

Opdrachten
De leerlingen krijgen nu drie maanden de tijd om andere challenges uit te voeren. Een van de opdrachten is bijvoorbeeld om sportlocaties in Uden te bezoeken. Ook zijn er punten te verdienen door te gaan sporten met een ouder iemand of een gezondheidsdocumentaire te kijken. Door het insturen van foto’s en filmpjes geven de leerlingen aan dat een opdracht is volbracht.  Aan het einde van het schooljaar wordt de balans opgemaakt welke klas, leerling en docent de meeste punten scoren op gezondheid. 

Voor de Technische Universiteit is de Udense campagne onderdeel van een project waarin onderzocht wordt hoe mensen effectief verleid kunnen worden tot gezond gedrag met behulp van IT.