advertentie Banner SNLR.nl

Lege klaslokalen door maatregelen RIVM

Door de maatregelen van het RIVM heeft kindcentrum Caleidoscoop maandag twee klassen naar huis moeten sturen en bij één klas kon het intern opgelost worden.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijven op advies van het RIVM leerkrachten die gezondheidsklachten hebben uit voorzorg thuis. Kindcentrum Caleidoscoop neemt de ontwikkeling rondom het virus ook erg serieus.

“Wij hebben zondag een oproep gedaan naar vooral collega’s die klachten hebben, om zich op tijd ziek te melden. Inmiddels hebben vijf mensen zich ziek gemeld. Bij ouders hebben we ook een oproep gedaan. Inmiddels zijn er 31 kinderen ziek gemeld", aldus directeur Richard de Wilde. 

Begrip
Het coronavirus en de uitzonderlijke gevolgen ervan zorgen uiteraard voor begrip bij de ouders. “Het is het gesprek van de dag, maar ouders begrijpen dat er overmacht is”, zegt De Wilde.

De directeur is al druk bezig om ook de rest van de week zo min mogelijk kinderen naar huis te hoeven sturen. “Ik maak een soort back-up plan. Ik kijk naar wie er beschikbaar zijn en wie ik intern aan elkaar kan koppelen. Ik wil eigenlijk proberen dat klassen die al naar huis zijn gestuurd dat die dinsdag wel kunnen komen en een andere klas misschien naar huis kunnen sturen. Maar daar ben ik nog mee bezig.”