advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Lenen van elektrische ‘duofiets’ vanaf 1 april mogelijk in Vinkel

Het lenen van een zogeheten ‘duofiets’, oftewel een fiets voor twee personen, is vanaf 1 april mogelijk in Vinkel.

Het idee van een elektrische duofiets is voornamelijk bedacht voor mensen voor wie ‘gewoon’ fietsen geen optie meer is. “Zodra het weer het toelaat zie je vele fietsers in onze mooie omgeving fietsen. Er is echter ook een groep mensen in Vinkel die dit graag wil maar dit niet meer zelfstandig kan, durft of zich niet meer veilig voelt om alleen te fietsen en/of ondersteuning nodig heeft bij het fietsen.”

Voor deze groep is, via fondswerving en subsidie, een elektrische duofiets aangeschaft. Per 1 april wordt gestart met het uitlenen van de duofiets. De initiatiefnemers melden dat er inmiddels al een aantal vrijwilligers zich hebben aangemeld, ‘maar er kunnen er nog meer bij’.

Welkom

De duofiets mag gratis worden gebruikt, al is een vrijwillige bijdrage volgens de initiatiefnemers ‘natuurlijk welkom’. In verband met de coronamaatregelen is er een scherm op de fiets geplaatst en mensen die zich hebben ingeschreven, krijgen vóór vertrek uitleg in verband met het rijden op een elektrische fiets.

De subsidieverstrekkers zijn; Kansfonds, Oranjefonds, Gemeente ’s-Hertogenbosch (Wijkbudget), ANWB Fonds, RCOAK (Rooms Catholijk Oude Armen Kantoor) en Rabobank Clubsupport. Daarnaast is er vanuit seniorenorganisatie KBO Vinkel een bijdrage gedaan.