advertentie Banner SNLR.nl

Leon Bergsma: 'Ik ben een betrouwbare verdediger'

De 23-jarige Leon Bergsma is de nieuwste aanwinst van FC Den Bosch. De centrale verdediger komt van AZ en speelt vrijdag zijn eerste wedstrijd met de Bossche ploeg.

Bergsma deed zijn opleiding bij Ajax en speelde voor meerdere jeugdelftallen van Oranje. De laatste jaren speelde hij bij AZ. Hij werd kampioen met Jong Ajax. "Dat was fantastisch. Ik ben nog heel jong maar heb al veel meegemaakt", vertelt hij tegen FC Den Bosch TV.

Nu komt hij het Bossche elftal versterken en vrijdag staat hij voor de eerste keer met hen op het veld. Waarom FC Den Bosch? "FC Den Bosch had twee centrale verdedigers verloren en toen kwam ik in aanmerking. Het leek me een hele warme club en dat is ook gebleken."

Bergsma beschrijft zichzelf als een betrouwbare verdediger. "Ik doe geen gekke dingen. Ik heb graag de bal en ik raak niet snel in paniek. Ik houd rust en overzicht."

Gevaarlijke aanvallen
De eerste wedstrijd die Bergsma bij Den Bosch speelt is die tegen Roda JC aanstaande vrijdag. Hij weet wat hij kan verwachten van de ploeg uit Kerkrade. "Ik heb in december met Jong AZ tegen Roda gespeeld. Wat ik van de club weet is dat ze gevaarlijke aanvallen hebben. Met drie verdedigers opbouwen ging redelijk goed. Uiteindelijk moeten we van onze eigen kracht uitgaan. We hebben een goed elftal en moeten voor de winst gaan."

Vrijdag om 20.00 uur staat FC Den Bosch tegenover Roda JC in Kerkrade.