Alleen lessen OBS Mettegeupel gaan op stakingsdag door

Als een van de weinige scholen in de regio geeft OBS Mettegeupel woensdag les. Alle andere scholen van grote organisaties SAAM en de Filios scholengroep sluiten hun deuren.

De landelijke lerarenstaking was de afgelopen dagen onderwerp van gesprek. De overheid kwam met geld over de brug, maar veel scholen vinden dat niet voldoende. Alle scholen van grote organisaties SAAM en Filios zijn woensdag dicht, met uitzondering van OBS Mettegeupel. 

"Wij staan in principe wel achter het gedachtegoed van de stakers. Maar de staking gaat over het gehele onderwijs en zou eigenlijk meer over primair onderwijs moeten gaan", zegt Carola Franke-Gonning, directeur van OBS Mettegeupel. De kinderen hoeven niet de hele dag braaf in de klas te zitten. In de ochtend vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats op de Mettegeupel.

Alternatief voor lesgeven
Leerkrachten van scholen die wel staken zoeken morgen een manier om op een andere manier bezig te blijven. Zo gaan een aantal juffen en meesters van IKC Regenboog in Oss een gastles geven op het Mondriaancollege. Ze willen hiermee op een positieve manier aandacht vragen voor het vak. Leerkrachten van basisschool de Hoogakker in Nuland gaan een dag werken in verpleeghuis St. Jozefoord.

advertentie

Lees ook deze artikelen