Letters I Am Hadee terug in het openbaar

De brandweer van Heeswijk-Dinther heeft de letters 'I AM HADEE' teruggeplaatst in het dorp, voor de kerststal op Plein 1969. De letters waren door vandalen gesloopt, waarna de vrijwillige brandweer ze opknapte.

Niet een taak die je van de brandweer mag verwachten. "Iedereen bij onze brandweer heeft wel een ander beroep, waardoor we met zijn allen veel kennis hebben", vertelt Johan Traa van de brandweer. Zodoende werden de letters helemaal uit elkaar gehaald, met verstevigingsmateriaal opnieuw aan elkaar gemaakt en daarna vastgeniet. Woensdagavond brachten de brandweerlieden de letters op zijn plek, 200 meter van de brandweerkazerne. Opvallend is dat de I brandweerstrepen heeft gekregen.

De letters zijn eigendom van de geheimzinnige nachtburgemeester, om een ode te brengen aan Heeswijk-Dinther. Begin december werden de letters ernstig toegetakeld. De nachtburgemeester had al een stille tocht aangekondigd, maar die werd afgeblazen toen de daders van de vernielingen zich bij hem meldden. Traa hoopt dat de letters de komende tijd gespaard blijven van vuurwerk. "Wij hebben in ieder geval ons best gedaan om de letters in ere te herstellen."