'Leuk dat we weer iets mogen doen, maar het is niet rendabel'
Horecaondernemers in Uden met een terras zijn blij dat zij volgende week open mogen, maar het glas is eerder halfleeg dan halfvol.
De beperkte openingstijden tussen 12.00 en 18.00 uur en het beperkt aantal gasten van maximaal vijftig op een terras bieden beperkte vooruitgang. "Leuk dat we weer iets mogen doen, maar het is niet rendabel", zegt Boy Croonen van Mickers 2.0.
Croonen beseft goed dat hij met een lunchzaak meer aan de maatregelen heeft dan cafés, kroegen en discotheken, maar toch schreeuwt hij de blijdschap niet van de daken. "Zodra het slecht weer is zal er niemand komen."
Nieuwe start
De horecaondernemer is vooral blij dat zijn personeel weer aan de slag kan en om de gemiste gasten weer te kunnen zien. Ook Ronald Verwegen van Ons Caffeej is opgelucht dat hij zijn terras weer mag openen. "Het is een start, daar ben ik blij mee."
'Het is óf helemaal niets óf je kunt weer beginnen. Je bent zelf weer aan de gang, de zaak draait weer. Ook kom je weer mensen tegen, dat is natuurlijk ook belangrijk."
De situatie is gezien de zeer beperkte versoepelingen niet ideaal, maar Verwegen maakt er het beste van en kijkt dan ook uit naar 28 april als de terrassen weer open mogen. "Het begint al echt te jeuken. We zijn echt blij dat we aan de gang kunnen. Hopelijk mogen we straks ook steeds meer."