advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Levend standbeeld 'Chagrijnige Vent' wijst Ossenaren op coronamaatregelen: ‘Blijf gezond, heb respect voor elkaar en houd die afstand’

Oss heeft er een nieuwe coronahandhaver bij: 'de Chagrijnige Vent'. Theatermaker Krist Doo nam al 28 prijzen in ontvangst voor zijn acts als levend standbeeld en zet zijn talent nuttig in.

Sinds dinsdag attendeert Doo als 'de Chagrijnige Vent' Osse centrumbezoekers op de coronamaatregelen. Op humoristische wijze corrigeert hij mensen die geen anderhalve meter afstand waarborgen. Met een tot anderhalve meter uitschuifbare wandelstok en een bord met de tekst “blijf gezond” wandelt de ‘Chagrijnige Vent’ achter zijn rollator: “Het is heel belangrijk dat mensen de coronamaatregelen respecteren en daar zie ik op toe”.

Tekst gaat verder onder video

Doo’s avontuur als levend standbeeld begon vijftien jaar geleden. Eerst deed hij dat voor opdrachtgevers, maar na een aantal jaar begon hij zijn eigen acts zoals ‘Orang-Oetan’. Zijn grootste succes blijft ‘de Chagrijnige Vent’, waarvoor hij 19 prijzen kreeg. Hij is nog vier weekenden te bewonderen, maar wel op anderhalve meter afstand.