advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Libéma: ‘wél brief gestuurd over Dierenbos’

Volgens parkeigenaar Libéma is er afgelopen maandag wel degelijk een brief in concept gestuurd naar wethouder Geers over de kwestie van het permanent wonen op het Dierenbos in Vinkel.

Een woordvoerder van Libéma laat weten dat daar pas vandaag (donderdag) op gereageerd is door de gemeente en er nu een definitieve brief wordt opgesteld. Volgens de woordvoerder van wethouder Geers is er tot nu toe geen formele brief geweest over de kwestie vanuit Libéma. Woensdagavond bleek dat de wethouder na overleg met Libéma alleen een telefonische toezegging had dat de permanente bewoners konden blijven wonen op het park. Daarop werd de kwestie aangehouden in de raad.  Daarop werd de kwestie aangehouden in de raad.

Onrust

In november nam de gemeenteraad een motie aan met betrekking tot een gedoogconstructie voor de huidige bewoners nadat de gemeente eerst nog de bewoners van het park weg wilde hebben. Op 16 april 2020 werden de gedoog-informatiebrieven naar de betrokken bewoners gestuurd. In dezelfde periode viel een gewijzigd Huishoudelijk reglement van parkeigenaar Libéma in de bus bij dezelfde bewoners. 'Permanente bewoning is ondanks een eventuele gedoogbeschikking van de gemeente niet toegestaan. Dat wil zeggen dat inschrijving bij de gemeente reden is voor ontbinding van de jaarovereenkomst', stond geschreven in het Huishoudelijk reglement. Dit zorgde voor een hoop nieuwe onrust bij de bewoners die dachten dat het eindelijk goed geregeld was.