advertentie Banner Trined

Lichte daling ww-uitkeringen in oktober, maar flinke stijging vergeleken met vorig jaar

Het aantal mensen met een ww-uitkering in de regio is in oktober licht gedaald vergeleken met de maand ervoor, maar vergeleken met vorig jaar is er een flinke stijging. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het UWV.

De sterkste afname in oktober was in de gemeente Landerd met 3,3 procent. Daarna komen Meierijstad (-2,0), ’s-Hertogenbosch (-1,2), Bernheze (-1,0), Uden (-0,9) en Oss (-0,3).

Vergeleken met een jaar eerder is het aantal mensen met een ww-uitkering flink gestegen. Uden (+19,3), Meierijstad (+17,8) en ’s-Hertogenbosch (+14,2) kenden daarbij de hoogste stijgingspercentages. In Bernheze nam het aantal ww-uitkeringen toe met 1,8 procent en in Landerd met 1,1 procent vergeleken met vorig jaar rond deze tijd.

De groei van het aantal ww-uitkeringen is volgens het UWV mede veroorzaakt door de coronacrisis. Zo was de vraag naar administratief personeel al een aantal jaren aan het dalen en die is door de crisis nog verder afgenomen. Toch valt de impact van de coronacrisis volgens het UWV voor deze beroepsgroep nog relatief mee, omdat veel mensen thuis hebben kunnen werken.