'Liever toch geen grote bouwmarkt aan de Groote Vliet'

De komst van een mega-bouwmarkt naar Rosmalen is onverantwoord in deze onzekere tijd voor de detailhandel. Dat vindt het CDA in Den Bosch. De coalitiepartij die destijds voor het plan was, wil de vestiging van de bouwmarkt nu alsnog tegenhouden.

Volgens het CDA moet er juist nu maximale aandacht gegeven worden aan de versterking van de detailhandel in de binnenstad, winkelcentra, de Kom van Rosmalen en de Bossche Woonboulevard om leegstand te voorkomen of te beperken. “Soms is het verstandig om terug te komen op eerdere besluiten, zeker als de marktomstandigheden sterk veranderen. Om een bekend Nederlands spreekwoord aan te halen: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald", zegt CDA-raadslid Marcel Ploegmakers.

Vrees voor leegstand

Officieel wordt er geen naam genoemd, maar duidelijk is dat Bauhaus een bouwmarkt, tuincentrum en drive-in voor bouwmaterialen met een totale winkeloppervlakte van zo'n 15.000 vierkante meter wil ontwikkelen op die plek. De Bossche gemeenteraad had er al mee ingestemd. Ploegmakers: "Veel ondernemingen vechten op dit moment, ten gevolge van de coronapandemie, voor hun voortbestaan. Het Planbureau voor de Leefomgeving geeft aan dat de leegstand in sommige binnensteden in 2022, door de impact van de coronapandemie en het stoppen van de steunmaatregelen door de overheid, kan oplopen tot wel 40%."

Het is nu aan het college van B en W om zich uit te spreken over het verzoek van de CDA-fractie.