Lijsttrekkers D66 Oss en Bernheze willen in de coalitie

Als het aan de lijsttrekkers van D66 in Oss en Bernheze ligt, gaat hun partij na de komende verkiezingen in beide gemeenten meedoen in de coalitie. Bekir Atman (Oss) en Rob van Herpen (D66) zetten hun ambities deze week uiteen in het programma Focus.

Voor D66 Bernheze ligt deelname aan de coalitie nog niet zo ver in het verleden. Volgens Rob van Herpen kun je als partij veruit de meeste invloed hebben als je in de coalitie zit, zeker in Bernheze: “Als je alleen al kijkt naar de grote meerderheid van de partijen in de coalitie ten opzichte van de oppositie, daar zit echt een enorm verschil in. Dus wij maken ons zeker op om straks weer vier jaar mee te doen in de coalitie.” Maar dan niet ten koste van alles, zo zegt Van Herpen. Er moet geen sprake zijn van ‘elkaars handje vasthouden’ in de coalitie.

In Oss is D66 al lange tijd niet meer ‘aan de macht’ geweest. Volgens Bekir Atman komt dat onder meer door het feit dat er in Oss met de SP en VDG twee grote ‘machtsblokken’ zijn en het moeilijk is voor kleinere partijen om te groeien. Toch is hij hoopvol: “We hebben de laatste periodes onder leiding van Frans Molenkamp steeds twee zetels weten te halen. Maar door het opbouwen van een nieuw team richting de nieuwe verkiezingen willen we toch meer diversiteit en we hebben natuurlijk wel bepaalde doelen.” Bekir Atman zet in op een verdubbeling en wil met D66 in Oss doorgroeien naar vier zetels.