advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Linda (50) uit Den Bosch: "Toen heb ik gezegd: ik blijf in dit huis want dit is mijn thuis"

Na een jeugd vol verhuizingen begon Linda (50) een patroon te zien. Iedere keer als het tegenzat sloeg ze op de vlucht. Toen ze tien jaar geleden weer flinke klappen te verduren kreeg, besloot ze de strijd aan te gaan. Een verhaal over thuis en hoe je daar soms voor moet vechten.

“Mijn vader overleed toen ik 1 jaar was. Daarna liep mijn jeugd totaal anders. Ik wil daar verder niet te diep op in gaan dus laten we het er op houden dat ik bij elkaar 17 keer verhuisd ben in mijn leven.

Op jongvolwassen leeftijd begon ik een patroon te zien. Iedere keer als het even tegen zat liep ik weg. Ik verhuisde, maar eigenlijk sloeg ik op de vlucht.

Achttien

In 2010 ging het opnieuw echt mis. Ik kreeg een burn-out en zegde mijn baan als basisschooldirecteur op. Mijn man verliet me een half jaar later. Alles stond op z’n kop.

Toen heb ik tegen mezelf gezegd: ik blijf in dit huis want dit is mijn thuis en ik wil niet voor de achttiende keer verhuizen.

Ik moest alle verantwoordelijkheden opeens in m’n eentje dragen. Dat was zwaar. Maar het leek net alsof het hele universum samenspande om mij te helpen. Familie, vrienden en collega’s droegen allemaal hun steentje bij.

En raad eens? Het is nu tien jaar later en ik woon nog steeds in hetzelfde huis in Den Bosch. Mijn eigen paleisje.

Spanning

Door alles wat ik meemaakte vang ik heel goed spanningen op. Dat is handig in mijn rol als vertrouwenspersoon op school. Ik signaleer snel wanneer een kind zich niet lekker voelt.

Maar af en toe slaat de gevoeligheid me ook compleet uit het veld, zoals laatst bijvoorbeeld, toen ik de documentaire van Olcay Gülsen over huiselijk geweld zag.

Ik ken mezelf inmiddels en probeer zo positief mogelijk in het leven te staan. Maar lukt dat een keertje niet? Dan schrijf ik het van me af op mijn Facebookpagina Steentje draagt bij (TAG) of zet ik de TV gewoon even uit.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.