Lintjesregen in Oss: deze mensen zijn onderscheiden

In Oss zijn maandag 13 inwoners verrast met een lintje, twee van hen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en één tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De lintjesregen was, net zoals vorig jaar, zonder de massale bijeenkomst op het gemeentehuis. Burgemeester Wobine Buijs verraste de gedecoreerden in hun eigen huis.

Hieronder een overzicht van alle gedecoreerden in de gemeente Oss:

Joke Reijs-Jansen uit Overlangel: Ze is bestuurslid bij Stichting Jeugdbelangen in Overlangel, Neerloon en Keent. Daarnaast is ze vrijwilligster op basisschool St. Antonius Abt en vrijwilligster bij de St. Johannes den Doper Parochie. Ook is ze voorzitter van de KBO. 

Toon van der Heijden uit Oijen: Hij ondersteunt agrariërs, is voormalig bestuurslid en vrijwilliger bij basketbalvereniging B.C. Tenderfeet in Heeswijk-Dinther. Ook is hij bestuurslid van ZLTO en is hij medeoprichter en bestuurslid van Stichting gemeenschapshuis Oijen. 

Henk Boeijen uit Berghem: Hij is vrijwilliger bij voetbalvereniging Berghem Sport. Verder is hij mantelzorger voor zijn twee zoons en voorzitter en secretaris van tuinvereniging ‘Hoessenhof’. Ook is hij vrijwilliger bij de kindervakantieweek in Berghem en bij carnavalsvereniging de Bietenbouwers.

Hennie Boeijen-van der Stappen uit Berghem: Ze is mantelzorger voor haar twee zoons. Ook ondersteunt ze overige familieleden en buurtgenoten. Daarnaast is ze vrijwilligster bij de kindervakantieweek in Berghem en bij carnavalsvereniging de Bietenbouwers.

Marieke Spanjers-Spanjaard uit Berghem: Ze is vrijwilligster bij Heemkundekring Berchs-Heem en bestuurslid bij Zonnebloem afdeling Berghem. Ook is ze vrijwilligster bij De Wilberthof. 

Piet van den Elsen uit Oss: Hij is hopman bij de verkenners St. Anthoniusgroep en bij de scouting Titus Brandsma. Daarnaast is hij lid van de oudercommissie op basisschool John F. Kennedy. Verder is Van den Elsen vrijwilliger bij Contact Oud- en actief dienende Mariniers (C.O.M.) en vrijwilliger bij de voormalige Heilig Hartparochie en thans Heilig Benedictusparochie. Ook is hij mantelzorger.

Peter Krop uit Oss: Hij is voormalig bestuurslid van basisschool Hertogin Johanna, voorzitter van buurtvereniging ‘Van Lennephof’ en voorzitter van wijkstichting Rucrea. Daarnaast is hij de oprichter van een wandelclub in Oss. Ook is Krop eindredacteur van het
wijkblad De Rucreant en is hij lid van de werkgroep ‘proeftuinen Ruwaard’.

Jan-Hein Stadhouders uit Geffen: Hij is bestuurslid van Fok vereniging ‘Het Friese Paard’ Zuid-Nederland en oprichter en vrijwilliger van het Arboretum. 

Rinus de Jong uit Oss: Hij is voormalig voorzitter van de patiënten-raad huisartsenpraktijk D’n Iemhof en voormalig voorzitter van wijk- en dorpsradenoverleg Oss. Ook is hij oud-voorzitter en vrijwilliger bij wijkstichting Rucrea en secretaris van Stichting wijkcentrum Ruwaard/buurthuis De Haard. Daarnaast is hij vertrouwenspersoon bij Kringloopbedrijf Oss en ouderenadviseur bij Ons Welzijn. Ook is hij coördinator van het buurtpreventieproject De Ruwaard.

Harry Faassen uit Oss (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau): Hij is voorzitter van medezeggenschapsraad basisschool De Korenaer, vrijwilliger bij de Titus Brandsma Parochie, muziekvereniging Hartog, het Repair Café Oss, het Duurzaamheidsplein en Vluchtelingenwerk. Daarnaast is hij bestuurslid van Pensioenfonds Mars Nederland B.V. en van Stichting IMBA Nederland. Ook is hij lid en voorzitter van het Titus Brandsma Memorial. 

Jeanne Eikelenboom-van Amstel uit Lith: Ze is vrijwilligster bij Heemkundekring ‘Maasdorpen’ en bij de avondwakegroep. Verder is ze mede-oprichtster en bestuurslid van de Stichting Wandelpaden Lith, voormalig lid van de Kernraad en Dorpsraad en bestuurslid van CNV onderwijsbond en de Zonnebloem afdeling Maasdorpen.

Robert van Beers uit Oijen (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau): Hij is 45 jaar lid van zwem- en waterpolo vereniging AquAmigos in Heusden en actief als trainer, coach en begeleider van jonge scheidsrechters. Hij is 40 jaar actief als scheidrechter van de KNZB en 20 jaar actief als vrijwilliger bij de Evangelische gemeente Crosspoint in Oss.

Beatrice van der Heijden uit Geffen (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw): Zij werd woensdag onderscheiden op de Radboud Universiteit in Nijmegen waar ze werkt als hoogleraar. Ze is expert op het gebied van loopbaanontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, leeftijdsstereotypering en ouder worden in het werk. Decorandus wordt gewaardeerd vanwege haar uitzonderlijk grote wetenschappelijke verdiensten en de enorme actieve bijdragen aan de maatschappelijke invloed daarvan. Haar wetenschappelijke ambities versmelten volgens de gemeente naadloos met haar maatschappelijke doelen. Er is dan ook geen duidelijke scheiding aan te brengen tussen haar academische en haar maatschappelijke activiteiten. Het een vloeit uit het andere voort en beide activiteiten leveren inzichten en inspiratie op voor elkaar.