Lintjesregen Maashorst: drie echtparen verrast met koninklijke onderscheiding

In de gemeente Maashorst zijn 21 inwoners dinsdagochtend verrast met een koninklijke onderscheiding. Een extra mooie dag was het voor de echtparen Wim en Riky den Brok uit Schaijk, Arno en Lindy Timmers en Patrick en Frederike Raaijkmakers uit Odiliapeel. Zij kregen allemaal een lintje.

De 21 gedecoreerden kregen uit handen van waarnemend burgemeester Paul Rüpp de koninklijke onderscheiding opgespeld in theater Markant Uden. Negentien van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

(Tekst loopt verder onder video)

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Nico den Hollander uit Uden: Hij was tussen 1983 en 2009 36 jaar voorzitter van korfbalclub Sirene. Daarnaast was Den Hollander tien jaar betrokken bij zowel het productieteam van de Udense Musical als de Raden van Toezicht en lid van Raad van toezicht van rechtsvoorgangers van Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland. Tussen 2009 en 2020 was hij voorzitter van de muziekcommissie en lid van mannenkoor de Karawanken. De laatste jaren is Den Hollander vrijwilliger bij Muzerijk, bestuurslid bij Kunst & Co en bestuurslid en penningmeester bij stichting Oranjerijk.

Ton van Vuuren uit Uden: Was tussen 1970 en 2014 vrijwilliger bij UDI’19 als elftalleider en grensrechter. Tussen 1975 en 1994 was hij wedstrijdsecretaris en ledenadministrateur bij de Udense club. Momenteel is Van Vuuren voorzitter Commissie Jeugdvoetbal en Competitiezaken bij de KNVB.

Benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Philip Rekelhoff uit Reek: Rekelhoff is sinds 1999 vrijwilliger bij EHBO Schaijk-Reek. Dat vrijwilligerswerk werd alleen maar meer, want inmiddels zet Rekelhoff zich ook in voor voetbalvereniging Achilles Reek, Zorgcoöperatie Reek, stichting Dorpshuizen Landerd, de buurtbus en zorgt hij voor naasten. Tussen 2011 en 2019 was Rekelhoff vrijwilliger bij de Zonnebloem.

Wim Jaakke uit Reek: Houdt zich al sinds 1961 bezig met vrijwilligerswerk. Hij begon 61 jaar geleden bij de Ambulancedienst Grave als hulpverlener. Tussen 1966 en 1985 was Jaakke Colonne commandant, algemeen instructeur, reanimatie instructeur bij het Rode Kruis afdeling Grave. Toen hij in 1975 stopte bij de Ambulancedienst was hij lector, assistent van de Deken en collectant bij parochie Christus Hemelvaart. Sinds 1998 is hij vrijwilliger bij parochie Johannes de Doper.

Mariet Heeren-Rovers uit Odiliapeel: Ze is sinds 1995 bestuurslid en vrijwilliger bij de Zonnebloem in Uden, Volkel en Odiliapeel en is daarnaast collectant voor het Longfonds en Epilepsiefonds. Sinds 2015 is Heeren-Rovers bestuurslid van de KBO in Odiliapeel.

Riky den Brok-Verstegen uit Schaijk: Het vrijwilligerswerk van Den Brok-Verstegen begon in 1996 bij de Missie Ontwikkeling & Vrede Schaijk-Reek en Vrouwen in Schaijk Actief als vrijwilliger. Daarna kwam er alleen nog maar meer bij, want sinds 2011 is ze ook bestuurslid bij de Zonnebloem Schaijk-Reek, vrijwilliger bij Zorgcoöperatie Schaijk en vrijwilliger bij de KBO Schaijk.

Wim den Brok uit Schaijk: Wim is de echtgenoot van Riky den Brok-Verstegen en begon net zoals zijn echtgenoot in 1996 met vrijwilligerswerk. Den Brok begon als vrijwilliger bij de parochie Heilige Johannes de Doper en de Missie Ontwikkeling & Vrede Schaijk-Reek. Daarnaast is Den Brok al jaren betrokken bij de heemkundekring, de EHBO, de buurtbus en de KBO.

Arie Manders uit Schaijk: Manders steekt zijn handen sinds 1975 uit de mouwen voor verschillende verenigingen in Schaijk en Reek. Hij was tussen 1975 en 1992 decorontwerper en decorbouwer bij toneelvereniging Kunst Adelt. Daarnaast was hij jaren betrokken bij Vereniging Jeugdcarnaval Schaijk en Stichting Moesland Carnaval. Inmiddels is Manders ruim dertig jaar bestuurslid van muziekvereniging Semper Crescendo uit Reek en is hij daarnaast vrijwilliger bij Zorgcoöperatie Schaijk en lid van de werkgroep Fiets mee bij Missie Ontwikkeling & Vrede Schaijk-Reek.

Cis Evenwel-Van Dommelen uit Uden: zet zich sinds 1998 in als kostuumontwerpster en kostuummaker bij toneelvereniging Mariahout. In Uden is ze vooral bekend als vrijwilliger van ONS Welzijn voor kinderclub De Nieuwe Pit en ‘Hobbyuurtje’ bij de Nieuwe Pit.

Ine Biemans-Van Erp uit Odiliapeel: Biemans-Van Erp zette zich tussen 1980 en 2002 in voor Sport Achteruit Racing Nederland en was tussen 2008 en 2020 organisator van de Tonproatavonden. Sinds 1989 is ze secretaris bij de Invalide Vereniging in Odiliapeel, in 1995 kwam daar ook de KBO bij.

Peter Klievink uit Schaijk: In 1989 begon Klievink als bestuurslid van de heemkundekring in Schaijk-Reek en bekleedt die functie nog steeds. Daarnaast zet hij zich in voor stichting Carnaval de Moeslanden, stichting Boekenfonds van de heemkundekring en is hij penningmeester van zangkoor Landante. Ook was Klievink verscheidene jaren politiek actief voor Progressief Landerd.

Jeanne van der Leest-van den Elsen uit Uden: Ze organiseerde tussen 1990 en 2015 de Baggemert bij carnavalsstichting de Knoerissen en houdt zich tegenwoordig al jaren lang bezig met stichting Schoolsport Uden, Trap-In Uden, Voordracht Kandidaten Vrijwilligerspenning en het Groowt Ujes Diktee als inspecteur en corrector. Kort was ze vrijwilliger bij Samenloop voor Hoop Uden voor het KWF.

Wim Hazelkamp uit Reek: Hij was tussen 1977 en 1989 penningmeester van het operettekoor Amicitia in Wamel en daarnaast secretaris van buurtvereniging De Tunnelduikers. Sinds 2006 is Hazelkamp penningmeester en vice-voorziter van de KBO in Reek en sinds 2013 doet hij hetzelfde voor zorgcoöperatie Reek. Tussen 2002 en 2007 was hij penningmeester van het Smitskoor.

Jo Verkuijlen-Verbossen uit Uden: Ze is al ruim veertig jaar vrijwilliger, te beginnen in 1981 bij de Zonnebloem in Uden, Volkel en Odiliapeel. Sinds 1990 is ze collectante voor de Nierstichting, Longfonds, Hartstichting en Reumafonds. Ook is ze al ruim twintig jaar vrijwilliger bij de heemkundekring.

Arno Timmers uit Odiliapeel: Timmers begon in 1996 met vrijwilligerswerk bij de werkgroep Verbouwing Peelhonk. Dit deed hij tot 2007. Sinds 1996 zet Timmers zich tot de dag van vandaag in voor de parochie Heilige Kruisvinding. Ook is hij betrokken bij stichting Oranje Comité Odiliapeel en stichting Dodenherdenking Odiliapeel. Tussen 2002 en 2017 was hij vrijwilliger van stichting Jeugdwerk Odiliapeel.

Lindy Timmers-Van Os uit Odiliapeel: Lindy Timmers-Van Os is echtgenoot van Arno Timmers en zet zich net zoals Arno in voor stichting Oranje Comité en de commissie Dodenherdenking Odiliapeel. Dit doet ze sinds 2008. Daarnaast is ze sinds 2001 vrijwilliger bij de parochie Heilige Kruisvinding. Tussen 1990 en 2005 was ze vrijwilliger bij koor Spirit en lid van de werkgroep gezinsviering bij parochie Goede Raad Marieheid.

Gerard Faassen uit Schaijk: Faassen was tussen 1980 en 2015 voorzitter van koor Schalmei en was van 2000 tot 2018 bestuurslid van MKB Schaijk-Reek. In diezelfde periode was hij penningmeester van fotoclub Schaijk. Deze functie bekleedt hij nog steeds. Sinds 1996 is Faassen tevens penningmeester van stichting Vrienden van het Hertenpark. Hij was daarnaast acht jaar lid van de ledenraad van de Rabobank. Ook is Faassen betrokken bij parochie Johannes de Doper, stichting Behoud Kerk Schaijk, stichting de Schakel en is hij lid van het stembureau tijdens de verkiezingen.

Frederike Raaijkmakers-Claassen uit Odiliapeel: Sinds 1998 zet ze zich in als vrijwilliger van stichting Jeugdwerk Odiliapeel. Ook is ze inmiddels al vele jaren klassenouder bij basisschool Den Dijk, vrijwilliger bij stichting Oranje Comité Odiliapeel, vrijwilliger bij carnavalsvereniging de Schaopenwaesers en jeugdtrainer en jeugdcoach bij volleybalvereniging Terraveen/Forzato Combinatie.

Patrick Raaijmakers uit Odiliapeel: Raaijmakers is sinds 1990 vrijwilliger bij stichting Jeugdwerk Odiliapeel. Een jaar later begon hij als penningmeester bij VTC de Vrijbuiters. Sinds 2009 kwamen daar taken bij als vrijwilliger van carnavalsvereniging de Schaopenwaesers waarbij hij zich vooral inzette voor de jeugd. Tussen 2010 en 2019 was hij jeugdtrainer bij voetbalvereniging RKSV Odiliapeel.

Sybren Reitsma uit Zeeland: Reitsma is sinds 1998 politiek actief voor de fractie van het CDA in de voormalige gemeente Landerd. Hij stopte in 2021.

Jacques Pijnappels uit Zeeland: Pijnappels was tussen 2008 en 2021 politiek actief. Tussen 2008 en 2010 zat hij in de gemeenteraad van de gemeente Uden. In 2010 werd hij raadslid van Progressief Landerd. Vanaf maart 2021 tot 1 januari 2022 zat hij in de gemeenteraad namens Duurzaam Maashorst.

advertentie Banner site download de app
Prijsverlaging in de Pas, en dus zijn Samen Heesch en Soos terug
CONFLICT

Prijsverlaging in de Pas, en dus zijn Samen Heesch en Soos terug

CONFLICT

Prijsverlaging in de Pas, en dus zijn Samen Heesch en Soos terug

De prijs van een kopje koffie en een glaasje fris is naar beneden gebracht, en dus zijn Samen Heesch en de Soos Zonder Naam terug in de Pas. Sinds begin mei vinden de activiteiten weer volledig plaats in het gemeenschapshuis van Heesch.

Je eigen chocoladereep maken: het kan straks in deze chocofabriek in Veghel
THE CHOCOLATE FACTORY

Je eigen chocoladereep maken: het kan straks in deze chocofabriek in Veghel

In Veghel staat al de grootste chocoladefabriek ter wereld, maar vanaf volgend jaar komt daar een bijzondere variant bij. Op de Noordkade kun je je dan - net als in de film - wanen in The Chocolate Factory, een tien verdiepingen tellende fabriek, waar je je eigen chocoladereep kunt maken.

Bossche vrijwilligers krijgen festival als bedankje
VRIJWILLIGERS

Bossche vrijwilligers krijgen festival als bedankje

Bosschenaren die als vrijwilliger actief zijn, krijgen volgende maand een bedankje via een eigen festival. Het Goed Gedaan Festival wordt op 24 juni gehouden in de Orangerie.

Maashorst wil burgers mee laten profiteren van duurzame energieprojecten
DUURZAME ENERGIE

Maashorst wil burgers mee laten profiteren van duurzame energieprojecten

Inwoners van de gemeente Maashorst die in de buurt wonen van zon- of windprojecten, moeten daar ook mede-eigenaar van kunnen worden. De gemeente heeft daarvoor nu regels opgesteld waar de raad op 23 juni over gaat praten.

Nieuw programma Kompas vanavond voor het eerst op Dtv Nieuws Maashorst; ‘Ik vind het spannend’
NIEUW PROGRAMMA

Nieuw programma Kompas vanavond voor het eerst op Dtv Nieuws Maashorst; ‘Ik vind het spannend’

Korte items en langere verdiepende reportages over Schaijk, Zeeland en Reek. Dat is wat er te zien is in het nieuwe programma Kompas dat vanaf woensdagavond te zien is na het Dtv Nieuws.

Sterrebos in Oss viert nu wel het 50-jarig bestaan
JUBILEUM

Sterrebos in Oss viert nu wel het 50-jarig bestaan

Kindcentrum Sterrebos in Oss begint vrijdag eindelijk aan de viering van het 50-jarig jubileum. De school bereikte die mijlpaal vorig jaar al maar toen kon er vanwege corona niets georganiseerd worden.

advertentie Banner site download de app
Maashorst wil burgers mee laten profiteren van duurzame energieprojecten
DUURZAME ENERGIE

Maashorst wil burgers mee laten profiteren van duurzame energieprojecten

Inwoners van de gemeente Maashorst die in de buurt wonen van zon- of windprojecten, moeten daar ook mede-eigenaar van kunnen worden. De gemeente heeft daarvoor nu regels opgesteld waar de raad op 23 juni over gaat praten.

Nieuw programma Kompas vanavond voor het eerst op Dtv Nieuws Maashorst; ‘Ik vind het spannend’
NIEUW PROGRAMMA

Nieuw programma Kompas vanavond voor het eerst op Dtv Nieuws Maashorst; ‘Ik vind het spannend’

Korte items en langere verdiepende reportages over Schaijk, Zeeland en Reek. Dat is wat er te zien is in het nieuwe programma Kompas dat vanaf woensdagavond te zien is na het Dtv Nieuws.

Sterrebos in Oss viert nu wel het 50-jarig bestaan
JUBILEUM

Sterrebos in Oss viert nu wel het 50-jarig bestaan

Kindcentrum Sterrebos in Oss begint vrijdag eindelijk aan de viering van het 50-jarig jubileum. De school bereikte die mijlpaal vorig jaar al maar toen kon er vanwege corona niets georganiseerd worden.