Lockdown vlak voor de feestdagen is een drama voor horecaondernemers: ‘Ik kon het niet geloven’
De decembermaand staat in de horeca normaal in het teken van veel kerstborrels en uitgebreide diners, maar dat zit er door de lockdown voor het tweede jaar op rij niet in.
In een lege zaak vertelt Kees Lankhaar, eigenaar van Brasserie Pastis in Rosmalen en Tante Pietje in de Korte Putstraat: “Wij hadden heel veel reserveringen staan. Ik verheugde mijzelf echt op een goede week, maar dat is helaas in duigen gevallen.”
Afhaalaanbod
Met een afhaalaanbod proberen veel horecaondernemers de kerst te redden. “Vorig jaar hebben wij takeaway vanuit de Korte Putstraat en vanuit Rosmalen gedaan, maar in de stad was het erg lastig met parkeren. Daarom kunnen al onze gasten hun bestellingen afhalen bij Pastis in Rosmalen.”
Inmiddels staan er stapels dozen tot aan het plafond opgestapeld, want er zijn al ruim vierhonderd bestellingen geplaatst. “Er wordt massaal besteld en dat geeft wel ons toch weer positieve vibes”, zegt eigenaar Lankhaar met een glimlach.