advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Loen al snel weer weg bij TOP Oss; ‘het was een eerlijke afspraak’

Yoeri Loen sloot 7 oktober aan bij TOP Oss, maar is nu alweer weg bij de Osse club nadat een niet te missen kans in Griekenland zich voordeed.

De middenvelder uit Nijmegen had zich op amateurbasis ingeschreven bij TOP Oss, maar algemeen directeur Peter Bijvelds wist dat het lastig was om de speler in Oss te houden.

“Op de laatste avond voor het sluiten van de transfermarkt was er voor Youri een behoorlijke kans op een mooi contract in Griekenland. Het was echter zeker nog niet rond. Mocht het niet lukken wilde Youri zich graag bij ons op amateurbasis aansluiten", meldt algemeen directeur Peter Bijvelds aan Dtv. 

"Om die eventuele kans niet simpel te laten wegglippen moesten we hem dus wel speelgerechtigd krijgen. We wisten dus al dat er ook een behoorlijke kans was dat Youri alsnog naar het buitenland zou vertrekken en niet voor ons zou spelen. Het was een eerlijke en transparante afspraak.”

Loen heeft inmiddels een contract getekend bij GS Doxa Dramas FC, dat uitkomt op het tweede niveau in Griekenland. Bij de Griekse club wordt Loen teamgenoten van de Nederlanders Bodi Brusselers, Ricardo Kip en Gino Bosz.