Loïs kijkt vol trots terug op finale Junior Songfestival

De 12-Loïs Deijnen uit Uden stond dit weekend met haar groep Sh!ne in de finale van het Junior Songfestival. Hoewel de groep net naast de winst greep en tweede werd, is Loïs apetrots.

Maandagochtend om 10.00 uur staat Loïs Deijnen al weer klaar om met haar klas op kamp te gaan, maar ze zal ongetwijfeld nog met haar hoofd in het weekend zitten. Zaterdag deed ze mee aan de finale van het Junior Songfestival.

(Tekst loopt verder onder video)

"Ja super gaaf, het was echt een ervaring om nooit te vergeten, het was zo leuk! Echt een droom eigenlijk. Het was in het begin wel balen dat we niet gewonnen hadden, maar tweede worden is ook super mooi", jubelt Loïs. 

Auditie

Deijnen zingt al van kleins af aan en sinds haar derde kijkt ze al naar het Junior Songfestival. "Het was altijd een soort droom om daar aan mee te doen. Op een gegeven moment dacht ik: ik ga gewoon auditie doen. En toen ben ik door alle audities heen gekomen en werd ik in april verrast dat ik finalist werd."

Dansen

Naast zingen moest Loïs voor haar zangact ook dansen, Voor het dansje dat de groep deed in de clip en in de finale, moest ze veel over hebben. "Ik was samen met mijn ouders tien keer naar Amsterdam gereden om danslessen te volgen bij Lucia Marthas. Dat was in het begin wel lastig, want ik ben helemaal geen danseres, maar ik pikte het voor mijn gevoel wel snel op", aldus Loïs.

Nu de finale voorbij is, kan Löis naar de toekomst kijken.  "Het is pas een paar dagen geleden, dus ik ben nu met mijn groepje aan het kijken wat we willen gaan doen. En het lijkt me leuk om aan zapp programma De eindmusical mee te doen." 

En het Junior Songfestival volgend jaar? Dan is Loïs er weer bij, dit keer als lid van de kinderjury.