advertentie Banner SNLR.nl

Lokaal steunpakket voor ná de crisis in Den Bosch

Uiterlijk in juli moet er in Den Bosch een lokaal steunpakket klaarliggen voor de langere termijn.

Dat is dan bedoeld om ondernemers, de bouw, sportclubs en maatschappelijke en culturele instellingen door de nasleep van de coronacrisis te helpen.  

Oppositiepartij PvdA en de grootste coalitiepartij VVD komen met dit gezamenlijke voorstel in de gemeenteraad van dinsdag.

Fractievoorzitter Pieter Paul Slikker van de PvdA: “We gaan praten over het Kruithuis, bezuinigingen van vijf miljoen die we dit jaar moeten doen of over investeringen in de onderwijsboulevard. Maar als de stad straks omvalt hebben we nog niks.”  

Slikker verwacht dat er straks meer mensen in armoede leven, de horeca enorme klappen krijgt, en ook sportclubs en culturele instellingen nauwelijks nog inkomsten hebben.

“We moeten wel plannen en beleid blijven maken voor de toekomst, maar de effecten van de coronacrisis op de langere termijn moeten daar in meegenomen worden”, aldus Slikker.

VVD-fractievoorzitter Ralph Geers vult aan: “We willen ons niet laten verrassen door de crisis die ná de gezondheidscrisis komt. We gaan nu nog niet de portemonnee trekken maar we willen wel weten waar het naartoe gaat.”

VVD en PvdA willen dat er scenario’s uitgewerkt wrorden voor de situatie dat er drie, zes of twaalf maanden een ‘intelligente lockdown’ is, zoals nu al een aantal weken speelt.