Loosbroek dichtbij langverwacht tennispark; ‘Ik kan niet wachten’

Sport in Loosbroek heeft zich jarenlang ingezet voor het realiseren van tennisbanen. Nu is er een uitvoerbaar plan en zijn tennisbanen dichtbij, maar het plan wordt niet door iedereen toegejuicht.

Er waren meerdere scenario’s en plan Z moet het nu gaan worden. “Dat is het scenario waarbij wij drie tennisbanen positioneren op het huidige trainingsveld”, legt René Pruijssers van Sport in Loosbroek uit. Of hij straks gaat tennissen als de tennisvelden gerealiseerd zijn? “Jazeker, ik kan niet wachten!”, jubelt hij.

Tekst loopt verder onder video
 

Veel minder enthousiast zijn de omwonenden, die het plan niet zien zitten. Zijn zij dan tegen een tennispark? “Tennisvelden zien we zitten en hebben we vanaf het begin gesteund”, begint omwonende Helma Lunenburg. “Maar nu willen ze de tennisbanen eigenlijk zowat in onze achtertuinen leggen.”

Achtertuin
Dat de tennisbanen wel erg dichtbij komen is tegen het zere been van omwonenden. “Tennis gaat 365 dagen lang door. Dat betekent dat in de zomermaanden, waarin het voetbal, het korfbal en de scholen stil liggen, tennis gewoon door gaat. Als wij in onze tuin van de zomer willen genieten, komt de herrie”, aldus Marieke van den Hurk.

Van geluidsoverlast is volgens Pruijssen geen sprake. Sterker nog: qua geluid liggen de tennisvelden op het huidige trainingsveld van WHV het best. “Met de tennisbanen zijn we gaan schuiven om te kijken waar we de minste geluidsoverlast hebben voor de omwonenden. Op advies van experts hebben we gekeken waar tennisvelden binnen het sportpark het beste kunnen en daar is scenario Z uitgekomen.”

Onderzoek
Ook heeft Sport in Loosbroek een geluidsonderzoek laten doen waaruit blijkt dat het geluid binnen de normen van de milieuwet blijft. Om te zorgen voor extra geluiddempende maatregelen heeft Sport in Loosbroek in het voorstel geluiddempende bekleding voor de tennisbanen meegenomen en een geluidswand.

Nog steeds zien bewoners liever dat scenario A gerealiseerd wordt. In dit plan komen de tennisvelden verder van de achtertuinen te liggen en verwachten buurtbewoners minder geluidsoverlast.

Het college van B en W staat positief tegenover het voorstel omdat het voldoet aan de eisen, waaronder een zorgvuldige dialoog met omwonenden. Een groot aantal politieke partijen laat weten zijn bedenkingen te hebben omdat omwonenden onvoldoende zijn meegenomen, Op 24 september gaat de raad spreken over de tennisbanen.