advertentie Banner SNLR.nl

Loosbroek lanceert Nieuwsblad Dorus

Sinds deze maand valt het maandblad Dorus bij Loosbroekers op de deurmat dat inwoners met elkaar moet verbinden.

Inwoners van het dorp kunnen het nieuwsblad tien keer per jaar in de bus verwachten. Ook is het blad online te lezen. Dorus is de opvolger van Rondje Loosbroek dat in 2016 voor het laatst verscheen. Dankzij stimuleringsgeld van de gemeente Bernheze hebben vrijwilligers van Dorus de eerste drukkosten kunnen betalen. Door advertentie-inkomsten hoopt Mathieu Bosch de komende editie van Dorus te realiseren.


Behoefte
“Het blad is ontstaan uit behoefte bij de inwoners. Zij willen weten wat er gebeurt in het dorp. Verbinding is de rode draad van het blad”, vertelt Bosch, die zelf verhalen schrijft voor Dorus.  De verhalen in het blad gaan over de inwoners van het dorp. Mensen binnen verenigingen, Loosbroekers die in het buitenland studeren of mensen die juist nieuw zijn in het dorp.

Respect 
De naam Dorus komt uit het Grieks en betekent godsgeschenk. Ook is de naam Doris toevallig de roepnaam van enkele personen die belangrijk waren in het verleden van Loosbroek, zoals Dorus van de Wiel (WHV) en Dorus van Menzel (Carnaval). “Een naam die we met respect gebruiken”, zo schrijft de redactie in het eerste voorwoord.