advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Luciën (59) uit Den Bosch: "Het is gewoon weer tijd voor een goed feestje"

Natuurlijk zijn er veel ergere zaken maar het missen van carnaval is voor Luciën uit Den Bosch juist na dit jaar extra zuur. Toch kijkt hij vooral vooruit, het glas is bij hem immers altijd halfvol.

“Er zijn maar twee seizoenen: carnaval en voor-carnaval. Die vormen samen the circle of life.

De kracht van het feest is dat we het met mensen uit onze directe omgeving vieren. Of nee, je viert het niet. Je beleeft het.

Respect

Nu kan er niets. Ik heb respect voor alle online initiatieven, maar ja, het is in de verste verte niet wat het normaal is. Daar ben ik knap zuur van.

Het is natuurlijk allemaal relatief. Ik heb verschillende mensen verloren het afgelopen jaar. Daarmee ben ik lang niet de enige in mijn directe omgeving. Dat raakt me zoveel meer. Wanneer je afscheid moet nemen van een familielid, vaak veel te jong, is carnaval bijzaak.

Binnenstad

Daarom denk ik maar zo: deze ellende gaat uiteindelijk voorbij. Het steekt wel dat carnaval niet doorgaat, maar het glas is halfvol bij mij. Ik word in ieder geval geen maniak die de binnenstad molesteert. Als je het moeilijk vindt om binnen te blijven na 21.00 uur, moet je een ander daar niet mee lastigvallen.

Toch doen mensen dat. Het past bij de verharding van onze samenleving. Ik zie dat steeds meer mensen vanuit hun onvrede denken dat alles kan en mag.

Al die frustratie. Weet je, het is gewoon weer tijd voor een goed feestje.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.