advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ludieke actie om vrijwilligers in Heesch te bedanken: cadeautjes gebracht per arrenslee

Vrijwilligers in Heesch zijn zaterdag op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. Om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet, bezorgde stichting Wij Heesch per arrenslee verrassingspakketten.

Het was een voorzetje voor de dag van de vrijwilliger, die maandag plaatsvindt. Omdat een evenement er vanwege corona niet in zat, had de organisatie dit alternatief bedacht. "Het was in een woord geweldig", vertelt penningmeester Geraldine van Bennekom.

Veel bekijks op veilige afstand

De tocht begon om 10.00 's ochtends op de Narcislaan. Vier wagens met daarvoor een paard reden in verschillende routes  langs de deuren van in totaal 86 vrijwilligers. “Daar stonden we dan met dat paard en die arrenslee voor de deur”, lacht Van Bennekom. "Onze vrijwilligers vonden het fantastisch en sommigen waren ook wel een beetje beduusd van wat ze zagen. Anderen vonden het eigenlijk niet nodig, maar appten achteraf dat ze het toch wel fijn vonden dat het gewaardeerd wordt wat ze doen. Het was echt een succes."

Om te voorkomen dat mensen massaal langs de weg gingen staan, had de organisatie vooraf geen bekendheid aan de actie gegeven. Zo is alles coronaproof verlopen. "Gelukkig bleef het rustig, dat is fijn. Veel mensen hoorden natuurlijk wel de paardenhoeven en kwamen vanachter het raam naar voren om te kijken. Of er kwam een toevallige passant die even zwaaide. Een aantal kinderen kwam naar buiten, die vonden dat natuurlijk geweldig," aldus de penningmeester. 

Wij Heesch

Wij Heesch is begin dit jaar opgericht met als doel het bestrijden van eenzaamheid in het dorp. Doordat er door de coronacrisis veel mensen thuis kwamen te zitten, viel de stichting direct met de neus in de boter. Er werden onder meer een boodschappendienst en een telefoonlijn opgezet. Op die manier heeft de stichting volgens de penningmeester dit jaar al veel bereikt.