Maaltijdbezorgers nemen maatregelen tegen coronavirus

Bezorgers van maaltijden kunnen hun werk moeilijk thuis doen en nemen daarom maatregelen om leveringen zo veilig en hygiënisch mogelijk te doen.

Mark Verwijst uit Heeswijk-Dinther is maaltijdbezorger en levert vooral aan een kwetsbare doelgroep. “Zo’n tachtig procent is ouder dan zeventig jaar”, schat Verwijst. Om maaltijden zo veilig en hygiënisch mogelijk te leveren heeft hij maatregelen genomen. “Overal bij de ingang de handen desinfecteren, ik heb mondkapjes en reinigingsmiddelen in de auto liggen en ik lever tot aan de voordeur. Alleen wanneer het niet anders kan loop ik mee om de maaltijden in de koelkast te leggen.”  Voor het werk van Verwijst is hygiëne sowieso al belangrijk, maar nu in het coronatijdperk staan schone handen nog hoger in het vaandel.

Hysterie
Deze keer levert de bezorger vier maaltijden af bij Nel van der Meer in Den Bosch. Wat de coronahysterie met haar doet? “Niks, helemaal niks. Echt niet”, zegt ze zonder twijfel. Ze bestelt niet meer maaltijden dan gewoonlijk en ze gaat nog gewoon naar de supermarkt voor de boodschappen. “Is de supermarkt nu zo gevaarlijk dan?”, vraagt ze zich hardop af.

Van der Meer, die deze week haar negentigste verjaardag vierde, laat zich niet gek maken door het coronavirus. Ondertussen ziet Mark Verwijst het aantal bezorgmaaltijden stijgen. "Ik merk de laatste week dat restaurants van zorgcentra of seniorencomplexen sluiten. Daardoor leveren wij meer maaltijden." 

Crisis
Voor veel ondernemingen zijn de maatregelen die worden genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen cruciaal. Voor Verwijst is er op dit moment voldoende werk, maar ook hij houdt zijn hart vast. “Kijk, als er in een van de zorginstellingen waar ik kom corona uitbreekt, denk ik dat ik ook buitenspel wordt gezet. Ik denk dat dit voor niemand goed is en als we zo doorgaan dicht tegen een crisis aan zitten”, besluit Verwijst.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen