Maaspoort-bewoonster werd al zeven keer slachtoffer van auto-inbraak: ‘Het beheerst een deel van mijn leven’

In totaal werd er in de Bossche wijk Maaspoort al zeven keer ingebroken in de auto van Bonny Weber. Ze is het spuugzat. “Ik word er echt furieus over.”

Twee keer werd er op de Tjalkhof ingebroken in de auto van Bonny Weber en sinds ze is verhuisd naar de Zilverwilg – ook een straat in de wijk Maaspoort - is er al vijf keer ingebroken. De laatste twee auto-inbraken vonden zelfs plaats binnen twee weken tijd.

(Tekst loopt door onder de video)

De laatste keer staat haar nog helder voor de geest. Nadat ze ’s nachts twee keer uit het raam had gekeken, maar niets geks had gezien, ging ze ’s ochtends vroeg de hond uitlaten. “En ik loop langs de auto en ik denk ‘godverdomme’. De eerste keer was ik verdrietig, maar nu was ik echt boos. Blijf toch met je tengels van onze spullen af.”

Ze vervolgt: "Ik word er echt furieus over. Waarom ga je niet gewoon werken voor je geld? Dat doe ik ook. Ik weet niet wat voor impact het op andere mensen heeft, maar het beheerst een deel van mijn leven."

Toch lijkt de schade voor Weber nog enigszins beperkt te zijn gebleven: “Bij de garage vertelden ze ons dat de motorkap een stukje open stond en dat de bedrading los lag. Waarschijnlijk was het dus de bedoeling om de hele auto mee te nemen en waren ze bezig om ‘m startklaar te maken. En zijn ze door mij gestoord en hebben ze de klus niet kunnen afmaken”, aldus Weber.

Babyfoon

Het verhaal van Weber staat niet op zichzelf. Op social media en via het zogeheten buurt informatie-netwerk (BIN) - een samenwerking van bewoners, politie en gemeente om de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te vergroten - verschijnen regelmatig berichten over auto-inbraken in de Maaspoort.

Ook kersverse Maaspoort-wijkagente Khadija Erradi Ouazzani, kortweg ‘Katja’, weet dat het aantal auto-inbraken in de wijk de pan uit rijst. “Op de Maaspoort zien we dat er wel weer een piek is vergeleken met de afgelopen maanden. Zie je iets verdachts? Bel gewoon, dan kunnen wij altijd de kentekens checken, verdachte personen controleren. En je ziet mensen weleens een babyfoon in de auto leggen. Mocht er dan ingebroken worden, dan hoor je dat ’s nachts ook.”

Of de tips voor Weber ook een geruststelling zijn, is maar de vraag: “Dinsdag is de auto klaar en vanaf woensdag slaap ik slecht. Dan denk ik ‘ze zullen wel weer terugkomen’.”