advertentie Banner Trined

‘Maaspoort Kids’ denkt ondanks tegenslagen nog lang niet aan stoppen

De stichting Maaspoort Kids zou een eigen plek in Den Bosch krijgen, maar corona en een sprinklersysteem dat niet aan de eisen voldoet, gooiden roet in het eten. Een fikse tegenslag. Toch gooit de stichting de handdoek nog lang niet in de ring.

Het oude Intertoys-pand in de Lokerenpassage – het winkelcentrum in de wijk Maaspoort – zou dé ideale uitvalsbasis zijn voor stichting Maaspoort Kids. Die stichting organiseert activiteiten voor kinderen tot twaalf jaar en had grootse plannen met de nieuwe locatie.

Bijna alle voorbereidingen waren getroffen, totdat ineens een onoverkomelijk probleem opdoemde. Met het sprinklersysteem dat nu aanwezig is, zal er namelijk een systeemplafond geplaatst moeten worden. Een dure aangelegenheid, die de stichting zich niet kan permitteren. En daarmee stortte het droombeeld van een eigen locatie totaal onverwacht in, tot grote teleurstelling van Hanneke Quaedvlieg, de nieuwe secretaris.
“Het is gewoon een droom die instort. Om zoiets stoms, waarvan we denken dat ze dat hadden kunnen voorzien. Als we dat hadden geweten, hadden we al dat geld, al die tijd in activiteiten kunnen stoppen."

(Tekst loopt door onder de video)

Ook voor Alex Tiebosch kwam de klap hard aan. Hij is één van de oprichters van Maaspoort Kids en verzette veel werk in aanloop naar de verhuizing: “Ik vind het heel erg jammer. Ik heb er heel veel tijd ingestoken. 260 M2 aan vloertegels, de muren zijn gespoten; er zit zoveel tijd en energie in.”

Als uiterst vervelende klap op de vuurpijl kreeg de stichting een week geleden ook nog een financiële tegenvaller te verwerken, toen een raam van het beoogde pand werd ingetrapt. Volgens Tiebosch leverde dat een kostenpost van zo’n 1000 euro op. Geld waar de stichting veel leukere dingen mee had kunnen doen.

Het chagrijn overheerst, maar toch is er ook weer ruimte voor optimisme. Het doek mag dan nu, voor wat betreft het pand in de Lokerenpassage, zijn gevallen: ermee stoppen staat bij de oprichter niet in het woordenboek.

“We hebben leuke dingen in de planning. Knutselen, kinderdisco, een DJ-workshop, voorleesmiddagen. Er komt van alles aan, maar we moeten eerst dit opruimen en dan gaan we daar aan de gang.”