advertentie Banner Trined

Maatregelen voor sportverenigingen komen hard aan: ‘Dan wordt het televisie kijken’

De tribunes van alle sportclubs zien er de komende drie weken leeg uit. Met de nieuwe coronamaatregelen mogen er geen toeschouwers meer bij sportwedstrijden zijn en blijven de deuren van de kantine dicht.

Voetbalvereniging  E.V.V.C uit Vinkel zag de bui al wel een beetje hangen. “Voornamelijk met de afgelastingen van afgelopen weekend zijn geweest binnen het amateurvoetbal. Ik denk dat het bijna onvermijdelijk was om in ieder geval corona weer wat terug te dringen”, vertelt voorzitter van de voetbalclub Hans Brouwers.

De vaste supporters missen nu ook hun wekelijkse wedstrijden. “Dan wordt het televisie kijken. Dan gaan we maar naar Max kijken”, zegt Harry van Wanrooij. Hij doelt daarmee op de formule 1 coureur Verstappen. “Dat is dan zondags thuisblijven. Dan gaan we met het vrouwtje ergens anders heen”, zegt Jo van Dijk.

Voetbalclub FC Den Bosch en de hockeyclub HC Den Bosch zijn ook de dupe van deze maatregelen. En dat is aangekomen bij de directeur van beide clubs. “Het voelde wel als een klap in het gezicht. Zeker omdat je met elkaar bezig bent om het zo COVID-19 proof binnen de vereniging te maken. En dan doet dit wel pijn”, aldus Rob Almering.