advertentie Banner Trined

Machteloos FC Den Bosch verliest derby tegen TOP Oss met 2-0: ‘Gewoon klote’

FC Den Bosch verloor dinsdagavond de derby tegen TOP Oss met 2-0. En dat was voor iedereen met een blauw-wit hart bijzonder pijnlijk.

“Gewoon klote”. Daarmee omschrijft FC Den Bosch-verdediger Mats Deijl het gevoel na de nederlaag in de derby tegen TOP Oss in niet mis te verstane bewoording. “Je weet hoe belangrijk de wedstrijd is, zeker ook voor het publiek. Het is eigenlijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de supporters. En als je ‘m dan zo afsluit - je verliest met 2-0 - dan is dat erg zuur.”

(Tekst loopt door onder de video)

Ook Wouter van der Steen, de aanvoerder en doelman van de Bosschenaren is zich bewust van het belang van de derby: “We weten dat dit voor iedereen een belangrijke wedstrijd is, tegen de rivaal. Dat hebben de supporters ons ook laten weten met spandoeken in het stadion en fakkels met uitzwaaimomenten. Daar waren we onszelf ook wel van bewust, maar we waren niet goed genoeg om dat in negentig minuten in Oss te laten zien.”

Volgens Van der Steen liet zijn ploeg op het eind nog wel even zien waartoe het in staat is: “Alleen in de absolute slotfase hebben we nog aanspraak gemaakt op een tegentreffer. En ook dat was niet eens verdiend geweest.”

De teleurstelling mag dan groot zijn, maar er is weinig tijd om de wonden te likken, weet Deijl: “Het is duidelijk dat we drie, vier wedstrijden wat minder spelen. Daar moet verandering in komen. Gelukkig hebben we over twee dagen de kans om het tij te keren. Dan gaan we proberen het dubbeltje onze kant op te laten vallen.”

Vrijdagavond neemt FC Den Bosch het namelijk om 21:00 uur in eigen huis op tegen Excelsior, dat zich in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie bevindt. FC Den Bosch is door de derby-nederlaag afgezakt naar de zestiende plaats.