advertentie Banner SNLR.nl

Mainstage moet grote evenementen naar Den Bosch lokken

Hal 5 in de Brabanthallen wordt verbouwd tot Mainstage. Een evenementenhal in Den Bosch met ruimte voor 1000 tot 3100 zitplaatsen of 6000 staanplaatsen.

De zaal, een zogenaamde blackbox, krijgt een tribune met 1100 zitplaatsen. Vooraan komt een podium met een doekensysteem, zodat het podium kan worden afgekaderd om een 'huiselijke' sfeer te creëren. Daarnaast komt er een lichtsysteem die kan worden aangepast op ieder optreden. "Bijvoorbeeld dat tijdens een optreden van K3 alle muren roze worden gekleurd", vertelt directeur Jeroen Dona van Brabanthallen.

Volgens directeur Jeroen Dona van Brabanthallen moet de hal een gat opvullen voor mensen uit het zuiden, want naar eigen zeggen ontbreekt er in Brabant een evenementenhal van het niveau AFAS Live. Voor grotere optredens en theaterproducties moeten mensen nog steeds naar de Randstad, maar daar moet met komst van Mainstage een einde aan komen.

In november vindt de eerste proefopening plaats en in het voorjaar van 2020 gaat Mainstage definitief open. Voor artiesten zoals Beyoncé moeten liefhebbers nog steeds een treinkaartje naar Amsterdam kopen. “Zulke artiesten hebben nog nooit van Den Bosch gehoord, maar misschien komen ze wel als we onszelf Amsterdam-Zuid noemen.”