advertentie Banner SNLR.nl

Man in vorm moet motorcrossers aan zege helpen

Glenn Coldenhoff is in topvorm. De Heesche motorcrosser sloot het seizoen in de MXGP af als derde. Hij bereidt zich nu voor op de Motocross of Nations in Assen.

Coldenhoffs seizoen begon ongelukkig met een ernstige blessure. Hoe verder hij in het seizoen kwam, hij beter zijn vorm werd. Aan het eind bleek hij de GP's van Italië en Zweden te hebben gewonnen. Voor het eerst sinds 2015 won hij een Grand Prix. In het eindklassement werd hij derde.

"Ik denk dat ik wel kan zeggen dat het het beste seizoen ooit is", zegt Coldenhoff, die inmiddels is verhuisd naar Best. "Ik heb de laatste wedstrijden een goede vorm te pakken."

Strijd met Herlings
Landgenoot Jeffrey Herlings was in de laatste wedstrijden een van zijn grootste concurrenten. Komende zondag is hij zijn teamgenoot tijdens de landenwedstrijd Motocross of Nations. Coldenhoff: "Uiteindelijk rijdt je altijd om te winnen, maar we zullen elkaar niet van de motor af rijden. We gaan de strijd eerlijk aan en moge de beste winnen." 

Nederland won de wedstrijd nooit eerder. Met Coldenhoff, Herlings en Calvin Vlaanderen in topvorm moet het haalbaar zijn om dat deze zondag wel voor elkaar te krijgen op het circuit van Assen. Koning Willem-Alexander zal de Nederlanders in ieder geval komen aanmoedigen.

Een langere reportage met Glenn Coldenhoff