advertentie Banner SNLR.nl

Man probeert kind mee te lokken met snoep

In Den Bosch heeft een mysterieuze man een 7-jarige jongen geprobeerd mee te lokken met snoep. "Gelukkig was mijn kind zo slim om door te fietsen."

Het voorval vond zaterdagmiddag plaats in de Sluisweg ter hoogte van de Florijnstraat in Den Bosch. De 7-jarige Mike ging met vriendjes spelen op het schoolplein van kindcentrum Meander. Moeder Caroline Kok liet haar kind alleen gaan. "Het is de vertrouwde route naar school", vertelt ze.

Op de terugweg naar huis werd de jongen opeens aangesproken door een man. "Hij ging ook pal voor mijn zoontje staan, dus hij moest echt stoppen. Hij bood mijn zoontje snoep aan en om met hem mee te komen. Mijn zoontje is weggefietst en de man is een stukje achter hem aan gerend."

Toen Mike thuiskwam schrok Kok wat haar zoontje is overkomen en besloot ze het voorval te delen op Facebook om anderen te waarschuwen. De jongen wist zich goed te herinneren hoe de man eruit zag, namelijk blond, grijsachtig lang haar, een gele regenjas en een rode broek.

Wie de man precies is, is onbekend, maar Kok heeft wel vage herinneringen en doen verhalen de ronde.  Zo zou de man agressief zijn en een bekende uit de buurt zijn. "Volgens mij heeft deze man mijn kind ook al een aangesproken in een winkelcentrum. Toen trok ik mijn zoontje mee en heb ik er verder niets meer van gezegd." Kok heeft aangifte gedaan van het voorval.