Ossenaar heeft coronavirus, gezin in quarantaine

De GGD heeft een inwoner van de gemeente Oss positief getest op het coronavirus. Zijn gezin vertoont geen verschijnselen. 

Dit is een van de acht nieuwe gevallen die maandagmiddag om 13.10 uur door het RIVM zijn gemeld. De man is in het gebied in Noord-Italië geweest waar twee weken geleden besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld.

De patiënt en zijn gezin zijn thuis in isolatie. De gezinsleden vertoonden geen ziekteverschijnselen. De GGD brengt in kaart met wie de patiënt contact heeft gehad en houdt twee weken toezicht op hun gezondheid. Krijgen zij klachten, dan test de GGD hen op het coronavirus.

Goede timing vakantie
Fijke Hoogendijk spreekt namens de scholen van de kinderen van een goed getimede vakantie. "Doordat het vakantie was de afgelopen week en wij vanuit school al maatregelen genomen hadden, is er geen contact geweest tussen de kinderen en andere scholieren".  Één van die maatregelen die de school genomen had, was het verspreiden van een brief onder ouders waarin gevraagd werd om extra voorzichtig te zijn en kinderen niet naar school te sturen als ze in een risicogebied op vakantie waren geweest. "En dat was bij dit gezin het geval, dus zowel wij als school als de kinderen hebben echt geluk gehad met deze vakantie", aldus Hoogendijk. 

Verder wordt er per week bekeken welke schoolreisjes en excursies wel en niet door kunnen gaan. "Reisjes naar gele, oranje of rode gebieden gaan natuurlijk sowieso niet door", stelt Hoogendijk gerust. 

We gaan er alles aan doen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze leerlingen om gewoon hun lessen en hun toetsen te blijven volgen

Fijke Hoogendijk - Scholenkoepel

Videolessen
Voor de kinderen hoeft er, als het aan Hoogendijk ligt, niet veel te veranderen. "Gelukkig kunnen we tegenwoordig al veel met nieuwe technieken zoals videobellen of inbellen, dus we gaan er alles aan doen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor onze leerlingen om gewoon hun lessen en hun toetsen te blijven volgen." 

Burgemeester Buijs in een eerste reactie: ‘Het is zeer vervelend wat de Osse patiënt en zijn familie meemaken. Ik heb hen inmiddels gesproken. Zij hebben goed gehandeld, precies zoals RIVM en GGD aanraden. De man heeft zich direct laten testen toen hij klachten kreeg na zijn Italië-reis. En direct zichzelf en zijn gezin thuis in quarantaine gezet. Er is daardoor geen contact met anderen geweest. De informatie van RIVM en GGD heeft zeker geholpen, maar het is vooral een groot compliment aan dit gezin.’

Het RIVM en de GGD geven informatie en advies over het coronavirus. De gemeente Oss volgt dit. We handelen volgens hun adviezen, zo laat de gemeente weten. RIVM en GGD geven aan dat er op dit moment geen reden is voor extra maatregelen. Mensen met meer vragen worden verwezen naar de websites van de Veiligheidsregio Brabant Noord: www.vrbn.nl en RIVM: www.rivm.nl. Er is ook een landelijk informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen