advertentie Banner SNLR.nl

Man uit Uden besmet met coronavirus

Een man uit Uden is woensdag positief getest op het coronavirus. De patiënt is opgenomen in ziekenhuis Bernhoven en wordt in strikte isolatie verzorgd. 

De patiënt kreeg maandag tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis griepachtige verschijnselen. Hij werd dinsdag getest en woensdag bleek dat de voorlopige positieve testresultaten definitief zijn. De patiënt is om die reden direct in strikte isolatie geplaatst. De kamergenoten van de patiënt worden voor de zekerheid getest en zij worden ook in isolatie verpleegd. Ook medewerkers die intensief contact hebben gehad met de patiënt én verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben worden getest. 

Onderzoek
GGD Hart voor Brabant brengt momenteel in kaart met wie de patiënt uit Uden contact heeft gehad. Privécontacten worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.
 
De zorg voor alle patiënten in het ziekenhuis gaat gewoon door. Ook alle polikliniekbezoeken gaan door. 

Reactie burgemeester 
Burgemeester Hellegers: "Bij een inwoner van onze gemeente is Corona vastgesteld. U kunt zich voorstellen dat dat een flinke impact heeft op de patiënt en zijn omgeving. Ik wil iedereen daarom nadrukkelijk vragen de patiënt en zijn familie met rust te laten en zijn privacy te respecteren. Dat er in onze gemeente bij een inwoner nu Corona is vastgesteld, is geen reden voor ongerustheid. De patiënt en de mensen wie hij direct contact heeft gehad, worden nauwlettend in de gaten gehouden."