Mariakapelletje bij FC Den Bosch: 'We kunnen wel wat hulp van boven gebruiken'

Aan de voorkant van stadion De Vliert is woensdag een Mariakapelletje geplaatst om FC Den Bosch door deze zware tijden heen te loodsen, compleet met de Zoete Moeder met een FC Den Bosch-sjaaltje om haar nek.

Het zijn turbulente tijden voor FC Den Bosch. De club raakte in 2018 in opspraak door een mogelijke overname, figureerde vervolgens in een racisme-rel en kreeg daarna ook nog een te maken met het coronavirus, waardoor er maanden niet gevoetbald is en dat nu wel gebeurt, maar zonder publiek.

Al die ontwikkelingen waren volgens kunstenaar en FC Den Bosch-supporter Ralph Posset genoeg reden om een steuntje in de rug te vragen. En hoe kan dat nou beter dan door hulp te vragen door middel van een Mariakapelletje met een typisch symbool van Den Bosch, namelijk de Zoete Moeder? "Voor buitenstaander is het de Sint Jan, de Bossche Bol, Oeteldonk, maar de Zoete Moeder is misschien nog wel Bosscher dan al die andere begrippen. Toen dacht ik; wat is er mooier dan hier onze eigen Zoete Moeder te hebben waar we een kaarsje kunnen aansteken, zodat het goed gaat met de club? We kunnen wel wat hulp van boven gebruiken."