advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Marianne (35) uit Berghem: "Ik wil mensen leren om plezier te maken zolang we hier zijn"

Marianne (35) kreeg op jonge leeftijd een heftig verlies te verwerken. Ze was een tijdje zoekende maar leerde de zon weer te zien schijnen. Sindsdien probeert ze die les op anderen over te brengen.

“Ik vind het heel belangrijk dat mensen, maar vooral kinderen na een heftige ervaring in hun leven, leren om de zon weer te zien schijnen. Om plezier te maken zolang we hier op aarde zijn. Want tja, het kan zo maar voorbij zijn. Dat besefte ik na een noodlottig ongeval van een vriendin. We waren pas 16 jaar oud.

Inkeer

Daarom ben ik pedagogiek gaan studeren. Na mijn opleiding ging ik in eerste instantie werken in een jeugdgevangenis en daarna ben ik doorgestroomd naar een jeugdinstelling met OTS plaatsingen. Ik had daar het beste voor met de kinderen maar dat zagen zij toch anders als ik ‘nee’ moest verkopen. Ik ben mezelf daar wel tegengekomen. Het bleek heel lastig om die doelgroep tot inkeer te brengen.

Toen ik daar wegens een reorganisatie moest stoppen, ontstond het idee om een gastouderbureau te starten. Het merendeel van de OTS jeugd had gescheiden ouders. Daarom dacht ik: hoe belangrijk is het als ouders onbezorgd kunnen blijven werken, en hun kind dan bij een prettige gastouder verblijft? Zo zijn de ouders, de kinderen én de gastouders tevreden, waardoor iedereen leuke dingen kan blijven doen.  

Pabo

Op die manier kwam ik bij een vriendelijkere doelgroep terecht waar het me beter lukte om mijn idealen te verwezenlijken.

Dit gastouderbureau heb ik inmiddels alweer acht jaar. Ik vind het nog steeds leuk werk! Met het uitzicht dat ik nog 30 jaar mag werken, ga ik mijn bedrijfje overdragen aan een gastouder waar ik al jaren mee samenwerk. Ik blijf nieuwsgierig en wil graag iets nieuws uitproberen. Ik ga de pabo volgen in Nijmegen. Zo blijf ik bezig met kinderen.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.