Marieke (54): 'Mijn droom is om van Den Bosch de stad van de liefde te maken'

Marieke (54) is van nature een verbinder. Waar negativiteit heerst, wil zij positiviteit brengen. Dat doet zij door gesprekken aan te gaan. Die methode bracht haar al veel in het leven maar ze is nog lang niet gestopt met dromen.

“Verbinden en me verdiepen in een ander: dat doe ik eigenlijk al mijn hele leven.

Het zal misschien wel van mijn ouders komen. Mijn moeder werkte in de verpleging, mijn vader bij de reclassering. Het sociale zat er dik in en ik kan me eigenlijk niet anders herinneren dan dat ik op het schoolplein al mensen bij elkaar probeerde te brengen.

Beweging

Het belangrijkste voor mij is om een beweging in gang te zetten. Het gesprek aangaan. Vragen stellen. Ik geef eigenlijk nooit adviezen en veroordeel niet. Niks is voor mij normaal en alles staat ter discussie. Het gaat er bij mij om dat een bepaald besluit democratisch gedragen wordt.

Met die methode heb ik bij veel bedrijven gewerkt om teams die vastliepen weer op de rit te krijgen. Het is zo magisch als vijftig mensen die eerder flink van mening verschilden na een lang traject bij elkaar staan en allemaal ‘ja’ zeggen tegen het voorgestelde besluit.

Je denkt misschien: ‘eindeloos praten, allemaal leuk en aardig, maar er moet ook gewerkt worden’. Gelukkig ben ik nogal ongeduldig. Dat drijft mijn resultaatgerichtheid. Ik kan echt op een wolk zitten met een project maar na verloop van tijd wil ik er altijd een klap op geven. Er moet een bepaald doel zijn waar je naartoe werkt.

Liefde

Zo kreeg ik in mijn rol als nachtburgemeester van Den Bosch - samen met een partner waren wij de eerste – zo ontzettend veel mooie projecten van de grond. Na die tijd ontstond bij veel Bossche organisaties pas goed het besef dat de nacht hen ook wat te bieden had. Ook dat was het gevolg van eindeloos verbindingen aangaan zonder het eindresultaat uit het oog te verliezen.

Mijn droom is om van Den Bosch de stad van de liefde te maken. Net als de nacht heeft de liefde zoveel potentie en zit het in het Bossche DNA. Wist je dat onze stad altijd een thuis heeft geboden aan de armen? Bovendien doen de sfeer en bewoners niet onder voor die andere stad van de liefde, Parijs. Dus, citymarketing ’s-Hertogenbosch, laten we eens praten!”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.