advertentie Banner SNLR.nl

Marieke Moorman: 'De tijd vraagt om aanpassing'

Dat Bernheze samen met vijf andere gemeenten in de regio rood kleurt op besmettingskaarten, baart burgemeester Marieke Moorman zorgen.

Ze roept daarom in een brief inwoners op om zich aan alle maatregelen te houden. "Een wandelingetje of een fietstochtje maken mag best, maar houd anderhalve meter afstand. Ga niet naar plekken waar groepen mensen komen en laat uw kinderen niet spelen in volle speeltuintjes. Alleen op deze manier kunnen we het virus indammen", aldus Moorman.

In de gemeente Bernheze zijn inmiddels al een aantal mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. "Mijn condoleances en gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Steun wil ik ook uitspreken voor de Bernhezer huisartsen, medewerkers van ziekenhuizen in onze regio, thuiszorgmedewerkers en het personeel van onze verpleeg- en verzorgingshuizen. Ze zetten zich onder pittige omstandigheden in voor de gezondheid van kwetsbaren en hulpbehoevenden. Hulde!"

Begrip gevraagd
Ook in haar eigen thuissituatie is Moorman gedwongen zich aan te passen. "Ik werk nu veel thuis en ook dat is voor iedereen wennen. Met een man die thuiskomt met verhalen uit het ziekenhuis waar hij coronapatiënten verpleegt en twee puberzonen die het lastig vinden de dag door te komen. We proberen zoveel mogelijk een normaal ritme aan te houden, de kinderen helpen mee met koken en we doen vaker samen een spelletje. Deze tijd vraagt in ons gezin om aanpassing en begrip. Dat zal bij u niet anders zijn", zegt de burgemeester.