advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Marijke Pijnenburg zat twee weken vast op luxe cruiseschip

Na twee weken op een cruiseschip te hebben vastgezeten vanwege de verspreiding van het coronavirus, is voor Marijke Pijnenburg en haar partner Thed Vestjens nu het einde van een 'enerverende' reis in zicht.

Op donderdag 12 maart stapten Vestjens en Pijnenburg - in het dagelijks leven secretaresse van burgemeester Jack Mikkers - aan boord van MSC Splendida voor een tocht van Dubai naar Genoa. De ernst van het coronavirus was toen al wel bekend. Het is dan ook niet vreemd dat Pijnenburg haar bedenkingen had toen ze aan de cruise begon: “Ze zijn daar normaal gesproken al heel voorzichtig met dit soort dingen, maar we merkten niks. We dachten ‘dan zal het wel goed zijn’.”

Teleurstellend
De tocht zou aanvankelijk langs allerlei verschillende internationale steden voeren, maar dat liep al snel anders dan verwacht. Na eerst te zijn aangemeerd in Khasab, een stad in Oman, kwam de onheilspellende mededeling dat de gasten tijdens de rest van de reis niet meer van boord mochten, tot ontsteltenis van Pijnenburg: “Het was wel teleurstellend. We hadden mooie excursies geboekt in Muscat (Oman, red.) en Petra (Jordanië, red.).”

Tijdens de tijd op zee ontbrak het de Bosschenaren aan niets. Het schip was van alle gemakken voorzien, er was onbeperkt internet, en de crewleden hielden de gasten continu op de hoogte. “De kapitein meldde iedere ochtend keurig dat het fantastisch was, mooie dag en dit en dat.  Anders waren we heel snel de hut ingeduwd en hadden we er niet meer uit mogen komen, maar we hebben er absoluut geen problemen mee gehad. Dat was echt fantastisch.”

Dichterbij
Als je dan toch vast moet zitten, dan maar op een luxe cruiseschip, zou je denken, maar toch verlangt Pijnenburg nu wel terug naar huis. “Mijn oudste zoon krijgt nu zijn tweede kind. Het is heel onwezenlijk hoe dat gaat lopen met een zwangerschap en een bevalling. Dat zijn dingen die je dichterbij wil horen en meemaken.”

Troost
Inmiddels zitten de twee Bossche toeristen samen met ongeveer 120 landgenoten in zeven bussen die vanuit eindstation Marseille op de terugweg zijn naar Nederland. Als troost hebben ze een tegoedbon gekregen om op een later moment alsnog de cruise te kunnen doen, inclusief uitstapjes in de diverse steden.