Lilian Marijnissen op College Tour op TBL

Lilian Marijnissen is komende vrijdag te gast op de Titusavond van haar oude middelbare school het Titus Brandsmalyceum (TBL).

Met deze avond wordt het 95-jarige bestaan van de school gevierd. Op 21 juni worden daarom allerlei feestelijke activiteiten gehouden. Zo worden er optredens gegeven door het schoolorkest, ook zullen verschillende docenten even het podium pakken. Tussen de optredens door is er een College Tour waarin de leerlingen Marijnissen vragen kunnen stellen.

Het gedachtegoed van Titus Brandsma, oprichter van de voorloper van het huidige Titus Brandsmalyceum, vormt de rode draad van de avond. Pieter de Laat, docent levensbeschouwing aan de TBL, leest eigen poëzie voor over Brandsma.

De programmering van de Titusavond sluit aan op de uitspraak van Titus: “Kennis is maar de helft”. Zowel het schoolorkest als de TBL musicalgroep proberen kinderen zich te laten ontwikkelen als het gaat om muziek en toneel. Daarnaast besteedt het programma aandacht aan onder andere sport en radio.

De filosofie van Brandsma wordt niet alleen op 21 juni nageleefd. Het TBL probeert ook in de reguliere lessen tijd te steken in de ontwikkeling van leerlingen op het gebied van cultuur, kunst en sport.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen