Marion van Rooij nieuwe locatiedirecteur JFK

Marion van Rooij is vanaf 1 mei locatiedirecteur van basisschool John F. Kennedy in Oss.

Zij was al langer het gezicht van de school maar heeft het directeurschap nu ook officieel overgenomen van Peter Janssen.

Janssen was directeur van zowel JFK als van de Korenaer. Dat laatste blijft hij ook. “Ik had hier op JFK al steeds meer taken overgenomen van Peter Janssen”, vertelt Marion van Rooij. “Intussen heb ik mijn papieren gehaald en ben ik vanaf 1 mei de nieuwe locatiedirecteur.” De ouders van de leerlingen zijn hierover donderdag geïnformeerd.

Het beter als we straks met twee gelijkwaardige directeuren om de tafel zitten met de gemeente over de fusie"

Marion van Rooij Locatiedirecteur JFK school

De Korenaer en JFK willen in de toekomst fuseren tot één kindcentrum voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De scholen gaan dan samen naar een nieuw gebouw op de plek van de Korenaer. De gesprekken met de gemeente hierover verlopen stroef, sinds januari is er niet meer gesproken over het hoe en wat van de nieuwbouwplannen. Ook de termijn waarop alles staat te gebeuren is onduidelijk. “In die zin is het ook beter als we straks met twee gelijkwaardige directeuren om de tafel zitten met de gemeente als er wordt gepraat over de fusie”, zegt Van Rooij. Wie straks de directeur van de fusieschool wordt is niet bekend. “We hopen in augustus 2021 met de scholen het nieuwe gebouw aan de Grindlaan waar nu de Korenaer staat te betrekken. Dan zal ook worden bekeken hoe we de functie van locatiedirecteur gaan invullen.”

advertentie

Lees ook deze artikelen