Maritiem ’s-Hertogenbosch krijgt in september 23e editie

Het evenement Maritiem ’s-Hertogenbosch krijgt van 16 tot en met 19 september een 23e editie. Vanwege de gunstige ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het bestuur het sein op groen gezet.

De opzet van het evenement wordt wel iets anders dan bij vorige edities, ook vanwege de financiële situatie bij de stichting. Zo komt er geen groot vuurwerk en zijn er geen concerten op het water met een VIP-terras. De braderie komt ook niet in de straten aan de zijde van de Smalle Haven.

Maritiem gaat zich vooral afspelen op de terreinen in en rond de Citadel. Die wordt met een loopbrug over de Zuid-Willemsvaart verbonden met de Waterpoort, Binnenhaven, Handelskade en omgeving. Op het terrein komt een watersportplein waar het publiek ook kan meedoen aan activiteiten. De braderie wordt vooral geconcentreerd op het parkeerterrein aan de zuidzijde van de Citadel en rondom de Waterpoort.

Verder zijn er veel presentaties, optredens van shantykoren en is er ook een drakenbootrace gepland. De verdere invulling van het programma wordt de komende tijd uitgewerkt.