advertentie Banner SNLR.nl

Markant Uden: "Als coronaplan afgekeurd wordt komen we echt in financiële problemen"

Kunnen we binnenkort weer bijna als 'van ouds' naar het theater? Als het aan Markant Uden ligt wel. Hoewel veel initiatieven door het OMT afgekeurd worden, is hun coronaplan naar eigen zeggen onderscheidend.

Het theater maakte vorige week bekend een protocol te hebben bedacht dat het mogelijk maakt om binnen de gestelde kaders van de coronamaatregelen toch meer dan het tot nu toe toegestane aantal van dertig bezoekers te kunnen ontvangen. Cristian Brander van Tausch vertelt: "We hebben precies berekend wat het risico is zonder de maatregelen en met de maatregelen. Dat drukken we uit in scores en als we daarbij naar de zaal kijken zou je daar zonder dit plan de onaanvaardbare 2400 scoren en met deze maatregelen komen we onder de 200, wat aanvaardbaar risico is. Dit model hebben we laten valideren en daarin onderscheiden we ons." 

Het plan is belangrijk voor Markant en andere theaters, want zonder komen ze in grote financiële nood. "Misschien is het protocol nog niet helemaal af en er zitten vast nog punten aan die we moeten veranderen, maar laten we hier gaan testen om te kijken of dit protocol helemaal veilig is. En zo kunnen we misschien verder."