advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Markante 'Ossekop' Henk van Rosmalen overleden: 'We zullen hem vreselijk missen'

Henk van Rosmalen is afgelopen week, op 81-jarige leeftijd overleden. Van Rosmalen stond middenin de Osse samenleving en was jarenlang actief bij de SCVO.

Van Rosmalen trad in 1981 toe tot de Raad van Elf bij de Osse carnavalsvereniging. Daarvoor was hij al actief bij de Technische Commissie en had hij een belangrijke rol in de bouw van Prinsenwagens en het maken van de decorelementen voor activiteiten zoals de pronkzittingen. Hij bleef zes jaar aan in de Raad van Elf en maakte toen plaats voor de nieuwe, jongere, generatie.

Betrokken Ossenaar

Naast de SCVO was Henk erg betrokken in het Osse. Van 33 jaar Kindervakantieweek tot 67 jaar kerkkoor en erelid bij Magriet. "Als mens was Henk bijzonder betrokken, energetisch, lief, toegewijd en zorgzaam", zo schrijft Stichting Carnavals Viering Oss in een persbericht. "Zeker rondom zijn familie en in bijzonder zwager Bert, die bij iedereen wel bekend is!"

Pauselijke onderscheiding

In 2005 werd Henk vereerd met de Orde van Verdienste en een aantal jaar geleden ontving hij voor zijn verdiensten bij de SCVO de 44-Roset. De laatste jaren zorgde Henk vol overgave voor het preparen van de Os, die traditioneel elk jaar op de laatste dag van het Osse carnaval in de fik gestoken wordt.

Henk was een van de weinigen Nederlanders met een Pauselijke onderscheiding. De carnavalsvereniging was naar eigen zeggen nog bezig met het organiseren van een Koninklijke onderscheiding voor hem, maar die kwam helaas te laat. "Maar de waardering is er niet minder om. We zullen Henk vreselijk missen vanwege zijn inzet, maar veel meer nog als mens... gewoon als Henk", aldus de SCVO.