advertentie Banner Trined

Marktstraat Uden op de schop, lindebomen tijdelijk verhuisd

Een grote operatie donderdagochtend in de Marktstraat in Uden. Tien lindebomen zijn daar uit de grond gehaald en verhuisd, ter voorbereiding op de herinrichting. 

De drukke winkelstraat wordt in het voorjaar van 2021 volledig aangepakt. De monumentale lindes krijgen ook dan weer een plekje in de straat, maar om ruimte te maken voor de werkzaamheden, moeten de bomen tijdelijk worden verplaatst. En dat kan voor de gezondheid van de bomen alleen nu. "We hebben nu nog net tijd om ze te verplanten, want volgende week wordt het twintig graden en dan wordt het een stuk vervelender voor die bomen", aldus projectleider Harry Bouquet. 

Rustig op straat
De klus trekt donderdagochtend de nodige bekijks van het kleine aantal mensen dat nog wel door het centrum loopt. "Voor ons is dit een geluk bij een ongeluk", vertelt Bouquet. "Door de vervelende situatie waar we nu in zitten, hebben wij een hele rustige Marktstraat en kunnen we dit zonder al teveel problemen doen. Als er nu wel veel winkelend publiek was, hadden we de Marktstraat moeten afsluiten of het op een ander moment moeten plannen." 

Donderdag zijn er al tien bomen overgebracht naar een plantplaats op Uden-Noord. Volgende week worden er nog eens vijf bomen - die te oud zijn om ze nu mee te nemen - voorbereid voor verhuizing in het najaar.