advertentie Banner SNLR.nl

Mars in Veghel tijdelijk stilgelegd vanwege corona

De fabriek van Mars in Veghel wordt tot komende dinsdag stilgelegd. Dit om extra maatregelen te treffen tegen het coronavirus.

Het bedrijf wil voorkomen dat te veel mensen met ziekteverschijnselen thuis komen te zitten waardoor de fabriek mogelijk voor langere tijd dicht zou moeten. De komende dagen worden onder meer aanpassingen uitgevoerd aan de productielijnen waardoor de medewerkers meer afstand van elkaar kunnen houden.

Gecontroleerde sluiting

Volgens woordvoerder Roel Govers zijn de afgelopen weken al diverse maatregelen uitgevoerd: “We laten bijvoorbeeld mensen zo weinig mogelijk vergaderen en naar de fabriek komen, en waar het kan werken mensen thuis. Toch bleef het aantal besmettingen stijgen en daarom is nu gekozen voor een gecontroleerde tijdelijke sluiting. Dit om te voorkomen dat er straks zoveel medewerkers moeten afhaken dat de fabriek voor langere tijd stil komt te liggen.”

Geen contact

De komende dagen worden aanpassingen uitgevoerd in de fabriek zodat de werknemers daarna tijdens het werk eigenlijk niet meer met elkaar in contact hoeven te komen. Ze blijven dan op hun eigen werkplek en bijvoorbeeld het eten wordt daar ook naartoe gebracht, zo legt Govers uit. “De tijdelijke sluiting van de fabriek heeft ongetwijfeld financiële consequenties maar daar zijn we op dit moment helemaal niet mee bezig. Belangrijkste is dat de situatie voor onze werknemers nu veiliger wordt”, zegt Govers.

Bij Mars in Veghel werken in totaal zo’n 1000 mensen. Daarvan werken in de fabriek zo’n 600 mensen, verdeeld over vijf ploegendiensten. Tijdens de tijdelijke sluiting wordt meteen ook onderhoud uitgevoerd aan de productielijnen. Vanaf 31 maart worden de processen weer opgestart en op 8 april moet de fabriek dan weer op volle sterkte draaien.