Martje (23) uit Heeswijk-Dinther: "Dansen is voor mij hetzelfde als ademen"

De twee grote liefdes van Martje (23) zijn Brabant en dansen. Om van beide te kunnen genieten reist zij veel heen en weer tussen Amsterdam en Heeswijk-Dinther. Dat kost veel energie, maar gelukkig heeft zij die.

“Ik heb heel veel aan Brabant. Mijn hele familie woont in en rondom Heeswijk-Dinther, al mijn vrienden komen uit de buurt en ik ben betrokken bij de organisatie van allerlei soorten evenementen.

Maar ik hou zelfs nog meer van dansen. Dat is voor mij hetzelfde als ademen. Ik danste al voordat ik kon lopen en het is altijd mijn droom geweest om danseres te worden. Eerst dacht ik dat dat alleen in films kon, maar naarmate ik ouder werd besefte ik dat ik die droom ook in Nederland kon najagen.

Amsterdam

Via een flinke omweg belandde ik uiteindelijk op Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam. Een unieke kans die ik wel aan moest grijpen. Het is een van de beste scholen, het niveau is een stuk professioneler en je kan daar heel veel connecties maken in de entertainmentsector.

Veel mensen vertelden me dat Amsterdam groot, druk en onpersoonlijk zou zijn. Met die verwachting ging ik er dan ook naartoe. Ik vind dat op zich wel meevallen. Mensen zeggen gewoon ‘hoi’ en lachen terug.

Droom

Maar wanneer ik kan ben ik terug in het dorp. Ik wil geen feestje hier missen. Mensen verklaren mij voor gek vanwege het vele op en neer reizen. Maar ik krijg er altijd heel veel energie van om terug te gaan naar Brabant.

Desalniettemin lijk ik voorlopig alleen maar meer tijd van huis door te gaan brengen. Mijn absolute droom is om op het podium te staan. Daarvoor moet ik in Amsterdam of zelfs Parijs zijn. Maar op een gegeven moment word ik te oud voor het podium. Dan wil ik juist lessen gaan geven en mensen uit Brabant helpen. Wat ik bijvoorbeeld heel leuk zou vinden is om een assertiviteitstraining te doen voor onzekere kinderen.

Waar ik ook ga, ik zal alles met dezelfde positieve energie aanpakken.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.