advertentie Banner SNLR.nl

Mascotte CV De Oivers op klaarlichte dag gestolen

Carnavalsvereniging De Oivers uit Eerde zit met de handen in het haar. Haar trots bezit, een spandoek met daarop de mascotte is tijdens een receptie afgelopen weekend gestolen. 

De mascotte is door de leden van de vereniging zelf gemaakt en iedere week voegt iemand daar iets aan toe. De ooievaar was al versierd met een sjaal en lampjes en tot zondag stond er dus ook een groot spandoek bij. Toen alle clubs samenkwamen bij een receptie van carnavalsvereniging De Reigers in Zijtaart, ging het mis. "We gingen naar het podium en lieten onze mascotte, aan een hangslot, in een andere zaal achter. We kwamen vervolgens terug en zagen tot onze schrik dat het spandoek eraf was gehaald", vertelt Nick van Wanrooij. 

Flauwe grap
De vereniging baalt flink van het verlies, want de leden nemen hun mascotte overal mee naartoe en 'zonder het spandoek is het niet compleet'. Volgens Van Wanrooij proberen de carnavalsverenigingen elkaar onderling vaak een beetje te stangen en zou dit dus ook een flauwe grap van een andere club kunnen zijn. 

In de hoop dat de kwajongens nog tot bezinning komen, heeft Van Wanrooij een oproep gedaan op Facebook. De vereniging wil de daders een kans geven om de mascotte voor de eerste zittingsavond op 10 januari terug te brengen. Als ze dat netjes doen, worden er geen vervolgstappen genomen, aldus de vereniging.