Applaus voor de zorg: 'ze vielen elkaar huilend in de armen'

Ook in de regio Noordoost-Brabant werd er dinsdag om 20:00 uur volop geapplaudisseerd. 

Het landelijke initiatief 'klap corona de wereld uit' had als doel om alle zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken in hun strijd tegen het coronavirus.

Op het provinciehuis in Den Bosch werd met een indrukwekkend lichtkunstwerk met de actie meegedaan. Het provinciebestuur meldt daarover het volgende: "Het is een blijk van respect en bewondering voor alle mannen en vrouwen die zich met hart en ziel inzetten. Momenteel staat de zorg in de de schijnwerpers. Ook andere sectoren komen aan bod, op voordracht via social media door Brabanders."

De projectie blijft zeker tot het einde van de maatregelen te zien.

Bij ziekenhuis Bernhoven in Uden had een grote groep mensen zich verzameld, nadat een Udenaar eerder deze avond op social media een oproep deed. Er werden spandoeken opgehangen en om 20.00 uur werd er minutenlang geklapt, geroepen en gefloten. "Medewerkers vielen in elkaars armen, begonnen te huilen en gaven een grote duim naar de klappers," vertelt Ferry van Melis. "Het was een kippenvel moment, maar ze verdienen het, want onder andere zij zijn de helden van Uden!"

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen