advertentie Banner Trined

Maurits (19) uit Veghel: "Ik mag mijn vriendin wel zien maar niet knuffelen"

Maurits (19) is graag onder de mensen maar door corona gaat dat niet. Zijn vriendengroep spreekt digitaal af en hij mag zijn vriendin maar beperkt zien. Klagen doet hij niet, maar wel hopen dat alles snel weer normaal wordt.

“Ik vind het fijn om onder de mensen te zijn. Maar door corona kan dat niet zoals vroeger.

Normaal zag ik mijn vriendin veel maar die heb ik de eerste tien weken van de crisis niet mogen zien omdat haar moeder in de zorg werkt. Inmiddels kan dat wel, maar mogen we nog steeds niet knuffelen of elkaar een kus geven.

't Braadspit

Ik ken mijn vriendin van een club voor jongeren met een beperking. Vóór corona kwamen we om de week op vrijdag samen, maar ook hen heb ik al een tijdje niet gezien. Onze avonden vinden al weken online plaats.

Gelukkig werk ik in de avonduren bij ‘t Braadspit in Veghel. Dat vind ik keileuk. Mijn collega’s daar zijn altijd in voor een grapje en sinds kort mag ik ook alles doen, zoals friet bakken en bestellingen opnemen.

Hoop

Daarnaast ben ik op woensdagochtend vrijwilliger bij het Pieter Brueghel Huis in Veghel. Dat is een ontmoetingshuis voor dementerende mensen. Ik verzorg daar de koffie en maak een praatje met de mensen die komen.

Ik ben tevreden met mijn leven zoals ik het nu leid. Maar ik hoop wel dat alles snel weer normaal wordt. Ik zou heel graag m’n vriendin weer knuffelen.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.